GenelKıbrısManşet

Büyükkonuk ‘Eko Gün’ 5 Mayıs’ta yapılacak

İlk kez 17 yıl önce Ekim 2007’de yapılan Eko Gün 24’üncü kez düzenleniyor

İlk kez 17 yıl önce Ekim 2007’de yapılan Eko Gün 24’üncü kez düzenleniyor

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Tuğlu: Eko günde halkla yeniden buluşmayı bekliyoruz

Gün boyu sürecek etkinlikte, canlı müzik, dans gösterileri, Kıbrıs’a özgü yiyecek, içecek ve el işi ürünleri satılacak

24’ÜNCÜ KEZ

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin düzenlediği “24. Geleneksel Büyükkonuk Eko Gün” 5 Mayıs’ta Büyükkonuk’ta yapılıyor. KKTC’nin “ilk eko gün” etkinliği olarak nitelendirilen ve bu yıl 24’üncüsü yapılacak eko günde ziyaretçiler köy meydanında ağırlanacak. Gün boyu sürecek etkinlikte, canlı müzik, dans gösterileri, Kıbrıs’a özgü yiyecek, içecek ve el işi ürünlerinin satışı yapılacak standalar yer alacak. Etkinlik, sabah 10.30’da başlayacak ve 18.30’a kadar devam edecek. Dün, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Büyükkonuk Ekoturizm Derneği Başkanı Louis Cemal, Büyükkonuk Muhtarı Mustafa Doğan ve dernekten bazı üyelerin katılımıyla Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

EKO GÜN MARKA OLDU

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Tuğlu, KKTC’nin bir “ilk eko gün” etkinliği olma özelliği taşıyan Büyükkonuk Eko Gün’ünün, ilk kez 17 yıl önce Ekim 2007’de yapıldığını hatırlatarak, bu yıl 24’üncü kez Eko Gün’e ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. “21 satış standı ile başlayan bu macera, her yıl daha da gelişerek bugünlere ulaşmış ve bir marka haline gelmiştir” diyen Tuğlu, eko günde, satışı yapılacak yerel yiyecekler, el sanatları ve etkinliğe katılacak sanatçılarla birlikte halkla yeniden buluşmayı hedeflediklerini söyledi. Tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür eden Tuğlu, herkesi etkinliğe davet etti.

40 BİN ZİYARETÇİ

Büyükkonuk Ekoturizm Derneği Başkanı Louis Cemal da büyük uğraşlar vererek, çeşitli desteklerle küçük bir organizasyon olarak düzenlemeye başladıkları eko günün, geleneksel bir etkinliğe dönüştüğünü anlattı. Eko gün etkinliğinin özellikle köy kadınlarının ekonomik olarak güçlenmesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Cemal, dernek olarak üreticilere gıda güvenliği ve gıda etiketleme konusunda eğitimler verdiklerini de belirtti. Cemal, geçmiş yıllarda Büyükkonuk Eko Günü’nün 40 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını anımsatarak, bu yıl da çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamayı ümit ettiklerini söyledi. Büyükkonuk köy muhtarı Mustafa Doğan da, “Büyükkonuk Eko Gün Eko anlatılmaz yaşanır, tüm halkımızı köye davet ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu