GenelKıbrısManşet

Çadırda eğitimi savunma ısrarı

Bakan Çavuşoğlu, öğrencilerin çadırda eğitim almasının sorumluluğunu üstlenmiyor, muhalefeti de katıyor

CTP milletvekili Ongun Talat, okulların tavanlarının depremden çok önce çöktüğünü hatırlattı

Nazım Çavuşoğlu: Bu koltuklardan çok CTP geçti kendilerini günahsız göstermeye çalışmasınlar

 

OKULLARIN TAVANLARI ÇÖKTÜ…

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu dün Cumhuriyet Meclisi’nde bakanlığına yönelik eleştirilere cevap verirken, Mağusa okullarının çadırda eğitim görmesinde UBP-DP-YDP hükümeti adına sorumluluğu üstlenmeden, özellikle CTP’ye “gelinen noktada sizi de katkınız vardır” mesajı verdi. Meclisin dünkü oturumunda milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer verilen oturumda, CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, “Sayın Nazım Çavuşoğlu’nun yüzleşmemizi istediği memleket gerçekleri” konulu güncel konuşma yaptı. Çavuşoğlu da bu konuşmaya cevap verirken, “çadır ülkenin gerçeğidir” ifadelerini yineledi.

 

ÇADIRDA EĞİTİME ELEŞTİRİ…

Ongun Talat yaptığı konuşmada, Çavuşoğlu’nun geçen haftaki “toplum gerçeklerle yüzleşmelidir” ifadesine hitaben, depremden çok önce de okulların tavanlarının çöktüğünü hatırlattı. Talat, “külliyenin” hükümet edenlere itibar kazandırmayacağını vurgulayarak, “külliye” inşaatı devam ederken öğrencilerin çadırlarda eğitim aldığı görüntüleri eleştirdi. Kıbrıs Türk halkını “adanın yarısına hapsolmuş ve içine kapatılmış” olarak adlandıran Talat, “Böyle içine kapanık bir sistem birçok aksaklığı, yolsuzluğu da beraberinde getirir. Uluslararası hukuktan kopuk olmanın sonuçlarını da beraberinde getirir” dedi. Talat, yetkililerin okul ziyaretlerinde karşılaştığı “ ‘Külliye inşaatı neden durdurulmuyor?’ ve ‘Ahmet Ünsal neden görevden alınmıyor?’ sorularının da rasyonel sorular olduğunu söyledi.

 

“ÇADIR BU ÜLKENİN GERÇEĞİ”…

Eleştiriler üzerine söz alan Bakan Nazım Çavuşoğlu, “Çadır bu ülkenin gerçeğidir” cümlesini yineledi. Ongun Talat’ın kendilerini günahsız göstermeye çalıştığını ve “Konuşurken ve partisini ayrıştırmaya çalışırken bilinsin ki bu koltuklardan çok CTP geçti” dedi. CTP’nin iktidar olduğu dönemde okullara bir metre internet kablosu dahi çekmediğini, kitapları ise Şubat’tan sonra bastığını söyledi ve gerçeklerle yüzleşmek gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu, kendi döneminde yapılan okullar ve tadilatlarla ilgili bilgi verirken, okulların ülke kaynakları ile yapılması gerektiğini de belirtti. Osman Örek Lisesi’nde bir siyasi partinin bilgisayar laboratuvarı kurması ve sonrasında bilgisayarları geri almasına da değinen Bakan, “Bir video yayınlayarak kendilerini milliyetçi bizi de hain ilan ediyorlar. Türk milliyetçiliği bunlara kaldıysa yazık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu