KıbrısManşetToplum

Caesar Resort tatil sitesi yöneticileri mahkemeye çıkarıldı

Lüks tatil sitesi Caesar Resort’ta dün meydana gelen trajik olay, bölgede derin bir üzüntü yarattı.

Site içerisindeki kirli su atık toplama havuzunun arıtılması işlemi sırasında, emniyet önlemleri alınmadan yapılan rutin kontrol ve çalışma esnasında, iki site çalışanı Muefa Mohammad Şhayeste (E-41) ve Mohamad Aghjeloo (E-33), 286 santimetre derinliğindeki koridor bölümünde gazlardan kaynaklanan zehirlenme sonucu hayatlarını kaybettiler.

Bu ölüm olayı sonrasında, site yöneticileri, İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Soruşturma memuru Nuri Güner, tedbirsizlik ve ihmalkarlık sonucu gerçekleşen ölüme sebebiyet verme suçlamalarıyla ilgili olarak Ceasar Resort‘un bakım ve onarım müdürü olan Eyüp Han ile arıtma tesisinin genel sorumlusu Hamit Okay Yurdacan’ın mahkeme kararıyla tutuklandığını bildirdi.

Nuri Güner ayrıca, bugün Çalışma Dairesi‘nin olay yerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından inceleme yapmadığını ve Çalışma Dairesi uzmanlarının hazırlayacağı raporun soruşturmaya yön vereceğini belirtti. Tahkikat memuru, soruşturmanın hala devam ettiğini ve bu nedenle zanlıların 3 gün boyunca poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcı Fırat Kızıltunçlar da olayın ciddiyetine vurgu yaparak, “İki kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olayda tahkikat memuru, ölüm nedenini belirlemek için otopsi sonuçlarını bekliyor. Ayrıca Çalışma Dairesi, iş kazasıyla ilgili sahada incelemeler yapıyor ve gerekli raporları hazırlıyor. Tahkikat memuru, ifadeleri alması gerekiyor ancak bu süreç için zaman gerekiyor. Zanlıların serbest bırakılması durumunda soruşturmayı etkileyebileceği açıktır. Soruşturmanın düzgün bir şekilde yürütülebilmesi için zanlıların 2 gün boyunca poliste tutuklu kalmalarını talep ediyorum” dedi.

İskele Kaza Mahkeme Başkanı Hasan Dağlı, soruşturma amaçlı olarak zanlıların 2 gün boyunca poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu