KıbrısManşet

Çağıner: “Amaç; ülke ekonomisini çökertmek”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, elektrik kesintileriyle ilgili Gıynık Gazetesi’ne konuşarak, “Bu bir senaryo ve amaç ülke ekonomisini çökertmek” dedi.

Elektrik kesintileri yurt genelinde hayatı olumsuz etkilerken, turizm sektörü de kesintilerden payını alıyor. Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, elektrik kesintileriyle ilgili Gıynık Gazetesi’ne konuştu. Dimağ Çağıner, “Göz göre göre ülke ekonomisini batırmak için çaba harcandığının filmini izliyoruz. Bir senaryo oynanıyor. Bunun da ana amacı Kıb-Tek’in batırılması” ifadelerini kullandı.

Dimağ Çağıner, sadece turizm sektörünün değil tüm ekonominin batırılmasının hedeflendiği bir senaryonun yürürlükte olduğunu söyleyerek, “Bu yakıtın kalmayacağı ya da biteceği belliydi. Bununla ilgili çözüm modelleri vardı ama çözülmedi. En sonunda ülkeyi elektriksiz bırakarak, hane halkının huzurunu da bozdular” dedi.

Çağıner sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Buradaki konu masum bir yönetim eksikliği değil. Bu ülkenin insanları bu kötülükleri hak etmiyor. Bir yöntemle o yakıt alınır, ama işletmeler hem halkı elektriksiz kalmamalı. Kapasite eksik tamam, yatırım da yapılmadı ama elektriksiz kalmak kabul edilebilir değil.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu