EkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Çağıner: Turizm çığlık atıyor

Dimağ Çağıner, “Turizm çığlık atıyor. Biz yalnızca sektör olarak battık demiyoruz bu ülkenin çok büyük problemleri var. Keşke tek batan turizm olaydı” şeklinde konuştu. KITOB Başkanı Dimağ Çağıner, “bulaşların turizmden kaynaklanmadığını anlatması için bakana yalvarmışlığım var” dedi


Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner, ‘Kapalı devre turizm’ modelinin tam anlamıyla bir açılım olmasa da bunun yalnızca açılımın ilk adımı olduğunu ve buna bile muhtaç olunduğunu vurguladı, “turizm çığlık atıyor” dedi.

Dimağ Çağıner, “Turizm çığlık atıyor. Biz yalnızca sektör olarak battık demiyoruz bu ülkenin çok büyük problemleri var. Keşke tek batan turizm olaydı” şeklinde konuştu. KITOB Başkanı Dimağ Çağıner, “bulaşların turizmden kaynaklanmadığını anlatması için bakana yalvarmışlığım var” dedi.

Yeni modelin tam açılma olmadığına dikkat çeken Çağıner, “vaka sayıları sıfıra inince mi tam anlamıyla açılım olacak?” şeklinde soru yöneltti. 12 Nisan’da gerçekleşeceği açıklanan kapalı devre turizm açılımından 5-10 gün sonra vaka sayıları tekrar artarsa ne olacağını sorgulayan Çağıner, hükümete seslendi. Turizmde bir yol haritasına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Dimağ Çağıner, “nasıl bir prosedür izleneceğini bilmeden turizm planlaması yapamayız” vurgusu yaptı.

Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin ‘açlık çadırı’ grevi hakkında da konuşan KITOB Başkanı Çağıner, eyleme desteklerini belirterek, “sağlıkla sınandığımız bu günlerde kendilerini aç bırakarak sağlıklarına zarar vermelerini insani olarak destekleyemem ama eylem kararlarına saygı duyuyor ve eylemlerini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İki şeyin altını çizen Çağıner, “Biri kişisel egolar diğeri de siyasi partilerin ayaklarındaki kelepçeler. Bunlar kurtulmamız gereken şeylerdir” dedi.

“ELEKTRONİK BİLEKLİĞE OTEL KONAKLAMASINDA SICAK BAKMIYORUZ”

Çağıner elektronik bileklik uygulaması hakkında da konuşarak, bilekliklerin otel konaklamasına uygun olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu;

“Elektronik bilekliğe otel konaklamasında sıcak bakmıyoruz çünkü bağlantı kopmaları olabilir. Dolayısıyla bileklikler otellerde kullanılırsa havuza ya da saunaya girme durumunda birçok noktada alarm verecektir, bu yüzden de uygun olduğunu düşünmüyoruz. Ülkeye bin 700 tane bileklik geldi. Günde 4 uçak, 2 gemi geliyor. Neden bu bileklikler ev karantinasında ya da temaslılarda kullanılmıyor? Ev karantinasına girenlere bileklik takılsa, devlet, otel karantinalarını az ödeyerek, 7-8 milyon TL tasarruf edebilir.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu