GenelKıbrısManşet

Çağıner, Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin eylemi hakkında konuştu

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Dimağ Çağıner, Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin yarın gerçekleştireceği çadırlı eylem hakkında GIYNIK Gazetesi’ne konuştu.

 

Turizm çalışanlarının kendilerinden bağımsız hareket ettiğini söyleyen Çağıner, “Bizden bir talepleri olmadı ama olursa destek veririz, yanlarındayız” dedi.

Eylemcilere uyarıda da bulunan Çağıner, hukuk kurallarına uygun, çevredekilere ve kendilerine zarar vermeyecekleri şekilde bir eylem düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Turizm Emekçileri İnsiyatifi geçtiğimiz Pazartesi günü için Başbakanlık önünde eylem kararı almıştı ancak Bakanlar Kurulu’nun toplanması üzerine çıkacak kararları beklemek adına eylem kararlarını Cuma gününe ertelediler. Cuma gün açıklanan Bakanlar Kurulu kararlarında Turizm Emekçilerine yönelik herhangi bir açılım kararı olmaması nedeniyle 5 Nisan Pazartesi günü için eylem kararı alındı.
Dimağ Çağıner, 12 Nisan’dan itibaren kapalı devre turizm yapılmaya başlanılacağını da ifade ederek açılımı desteklediklerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu