KıbrısManşet

Çağıner’den QR Kodlu Bileklik uygulamasına destek

Otelciler Birliği Başkanı Çağıner, TDP Milletvekili Zeki Çeler’in Meclis’te önerdiği ‘karantina merkezlerini ortadan kaldırmaya’ yönelik projesine destek verdi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) yetkilileriyle görüştüklerini ve Meclis Genel Kurulu’nda anlattıkları projeyi değerlendirdiklerini aktardı.

‘Sağlıklı açılım’ temelinde hazırlanan projenin çok memnun edici olduğunu ifade eden Dimağ Çağıner, TDP’nin popülizm yapmadan çözüm odaklı konuya yaklaşmasının akılcı bir yaklaşım olduğunu belirtti.

TDP’DEN QR KODLU BİLEKLİK UYGULAMASI 

TDP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoya göre, söz konusu önerinin adı “QR Kodlu Bileklik Uygulaması” olarak açıklandı.

Buna göre, uluslararası yolcular uçağa alınmadan önce telefonlarına bir uygulama indirecek. Uçakta, gelen yolcunun bilgileri, verilecek formla eksiksiz olarak alınacak.

Gelen yolcunun eğer KKTC’ye ait numarası yoksa havaalanında temin etmesi sağlanacak.

Havaalanında yapılan testin ardından, testinin QR kodu, telefonuna indirdiği aplikasyon tarafından okutulacak ve kalacağı yere doğru yol alacak.

Kalacağı yeri, uygulamada işaretleyen yolcu, eğer testi pozitif çıkarsa uygulama tarafından tespit edilecek ve karantina süreci boyunca kalacağı yerden ayrılması halinde, elindeki bileklik sayesinde hızlıca tespit edilecek.

Sağlık Bakanlığı, elindeki bileklik ve telefonundaki uygulama sayesinde kişinin konumuna erişecek.

Söz konusu bileklik hasar verilmeden çıkarılamayacak. Hasar verilmesi halinde, yetkililer söz konusu şahsın ibraz ettiği lokasyona gidecek ve yerinde kontrol edip, yeni bir bileklik verecek.

Bileklikle yıkanmak da mümkün olacak, Kasti olarak hasar verilmesi ve ibraz edilen noktanın terk edilmesi halinde şahsa para cezası kesilecek ve deport işlemi gerçekleşecek.

Bunların yanı sıra ibraz edilen lokasyonlar, bakanlık yetkilileri tarafından fiziki olarak rastgele ziyaret edilecek ve denetim yapılacak.

Bu bileklik ve uygulama sayesinde, karantina otellerine milyonlarca liralık ödemeden, devletin kurtulabileceği iddia ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu