KıbrısManşetSağlıkToplum

Çağlar: Koruyucu sağlık hizmetlerini artırarak, kaliteli bir yaşam sağlamayı hedeflemekteyiz

KAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yezdan Çağlar ,18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yezdan Çağlar ,18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çağlar mesajında, “Bilinçli toplum yaratmak için halkı her zaman bilgilendirmek biz yöneticilerin esaslı görevidir” vurgusunu yaparak, Sağlıklı bir toplumun sağlıklı bir gelecek olduğunu belirterek,  sağlıklı bir toplum yaratmada sağlık yöneticilerinin çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

KAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yezdan Çağlar’ın mesajı 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü mesajı şu şekilde;

“Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre “sağlık yalnızca hastalık veya sakatlığın olmaması değil; fiziksel ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.” Biz sağlık yöneticileri olarak toplumun sağlık refahını olabildiğince en yüksek seviye de tutmayı amaçlamaktayız.

Her insan eşit, hakkaniyetli ve doğruluk ilkeleri kapsamında sağlık hizmeti alması için biz sağlık yöneticileri olarak her zaman ve her koşulda bilimin çerçevesi altında çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda bilim yolundan vaz geçmeden, yenilikçi araştırmalar ile değişen ve gelişen Dünya da çağımızın önemli teknolojik araçlarından faydalanarak sağlık alanında etkili sonuçları toplum yararına sunmamız önem teşkil etmektedir. Aynı zamanda en önemli sağlık hizmetlerinden olan koruyucu sağlık hizmetlerini artırarak, kaliteli bir yaşam sağlamayı hedeflemekteyiz. Bilinçli toplum yaratmak için halkı her zaman bilgilendirmek biz yöneticilerin esaslı görevidir.

Dünya genelinde sağlık en temel insan hakkıdır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bir gelecektir. Bu kapsamda sağlık yöneticileri çok büyük bir öneme sahiptir. Bu vesile ile sağlık hizmetlerinin etkin yürütülmesinde önemli bir yeri olan tüm sağlık yöneticilerinin ve adaylarının 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü’nü kutlarım.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu