KıbrısManşet

Cahitoğlu: Artık atlattık diyebiliriz, her şey kontrol altında

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, yağmur ile birlikte yangının bittiğini söyledi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, yağan yağmurla yangının atlatıldığını belirterek, “Yağmurun yağması işi bitirdi. Artık atlattık diyebiliriz, her şey kontrol altında” dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, Mersinlik-Tatlısu arasında 4 gün süreyle etkili olan yangın ile ilgili son durumu aktardı.

“Durum iyi” diyen Cahitoğlu, dün gece meydana gelen kuvvetli yağışla ıslanmayan yer kalmadığını ifade etti.

Yanmış alanlarda yer yer dumanların çıktığını belirten Cahitoğlu, “Ufak tefek dumanlar olabilir, bunlar kontrol altındadır. Hemen karadan müdahale ediliyor” dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, dün yağan yağmurla sona eren yangının ardından yer yer duman yükselen yerlere bir helikopter ve bir uçakla müdahale edildiğini açıkladı.

yangın bölgesindeki son gelişmeleri aktaran Cahitoğlu, “Duman yükselen yerlere, tedbir amaçlı bir helikopter ve bir uçakla havadan müdahale ediliyor. Ama sadece tedbir olarak… İş araçları da emniyet şeridi açmaya devam ediyor. Bölgede çalışmalar sürüyor” dedi.

Cahioğlu, iş makinelerinin birkaç gün daha bölgede kalacağını ve bu sürede emniyet şeritlerinin çekileceğini de kaydetti.

Cahitoğlu ayrıca, halka, iş adamlarına, Sivil Toplum Örgütlerine yardım çağrılarına cevap vererek destek oldukları için teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu