GenelKıbrısManşetSiyaset

Çakıcı: Asgari ücret bile bir film oldu, asgari ücret 6 bin 90 oldu, asgari ücret mahkemelik oldu, insanlarla oynuyorlar!

TKP-YG, Bağımsızlık Yolu, KTÖS, Çağ-Sen ve diğer sivil toplum örgütleri dövizdeki yükselişi ve hayat pahalılığını protesto etti.

TKP-YG, Bağımsızlık Yolu, KTÖS, Çağ-Sen ve diğer sivil toplum örgütleri dövizdeki yükselişi ve hayat pahalılığını protesto etti.

Protesto mitinginin sona ermesinin ardından GIYNIK’a konuşan TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, amaçlarının kıvılcım yakmak ve ses vermek olduğunu ve bu görevlerini yerine getirdiklerini düşündüğünü belirterek, “Geri çekilmeyeceğiz, dönmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz! Azız ama bu Kıbrıs Türk halkının sesidir, susan sessizlerin sesidir. Çoğalırız, büyürüz.” Dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin kendisini bu akşam şaşırttığını, bu akşam gerçekleşen eylemin içinde onlarında olması gerektiğini belirterek, “Çağrı yaptık, bu beni çok üzdü. İnşallah bundan sonraki eylemde. Biz TKP olarak her türlü birliğin oluşmasını sağlayacağız. Eylemlere de devam edeceğiz.” Dedi.

Eylemlerin ilerleyen günlerde devam edeceğini ve tüm eylemlerde olacaklarını vurgulayan Çakıcı, “Biz ekmek peşindeyiz. Biz insanların hayatlarını kurtarma peşindeyiz. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bu soğukta bile vazgeçmeyeceğiz. Sokaktayız, halkımız için buradayız, halkımız için yürüyeceğiz.” Dedi.

23 Ocak Erken Genel Seçim’lerinin ardından ‘tufan’ geleceğini dile getiren Mehmet Çakıcı, “Hacizler, işsizlik, ezilen halkımız, vergi ödemeyenler… Ezilen insanlarımız var, yazık günahtır. Bu insanlara belki ne olacağını seçimden sonra görürler diyorum fakat çok zor.” Dedi.

Yeniden belirlenen Asgari Ücret konusunu “Oscar ödüllü yalan filmi olarak değerlendiren Çakıcı şöyle devam etti:

“Asgari ücret bile bir film oldu. Hep yalan. İki tane film çektiler bize. Asgari ücret 6 bin 90 oldu, asgari ücret mahkemelik oldu. İnsanlarla oynuyorlar. Psikolojileriyle oynuyorlar, ümitlendiriyorlar. Oscar ödüllü bir yalan filmi, tam bir senaryo.”

TKP olarak seçim dertleri olmadığını, kendileri için ekmek kavgası olduğunu belirten Çakıcı, “Bu ekmek kavgasıdır, ekmeğimizi çalanlarla daha da zengin olanlarla biz emekçilerin, orta direğin kavgasıdır. Ne Türkiyeli, ne Kıbrıslı ne başkası, ekmek kavgası.” İfadelerini kullandı.

Basın sayesinde halkın kendilerini duyabildiğini, kavgalarının seslerini duyurduğunu belirten Çakıcı, bazı taraflı medya kuruluşlarının olduğunu iddia ederek “Fakat bazı satılık medya vardır. Onlarda burada sesimizi kesmek için duyurmamak için nöbetçi faşitler olduğunu görüyorum, bize saldırıyorlar. Biz yılmayacağız. Bu ülkenin onurlu medyası da sesimizi vermeye devam edecektir. Ben bunu görüyorum.” Dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu