GenelKıbrısManşet

Çakıcı: “Biz halk olarak bu talihi değiştiremedik; suçluyuz!”

-GIYNIK ÖZEL

TKP-YG Genel Başkanı Prof.Dr. Mehmet Çakıcı, ülke yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi.

Katıldığı programda konuşan Çakıcı; “bu ülkede para var” diyerek, devleti yönetenlere yönelik iddialarda bulundu.

“Bu ülkede gazinolar, forexler, sanat betler varsa, ülkede çok para var demektir” diyen Çakıcı, bu gelirlerin devletin üstündeki kişiler tarafından alınması gerektiğini dile getirdi.

KKTC’de yüksek gelirli sektörlerden elde edilen kazançların devletin kasasına girmediğini dile getiren Prof.Dr. Çakıcı, konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Bu ülkede çok para var. Bu çok parayı devletin üstündeki kişi alacak. Ama almıyor. Peki neden almıyor?

Eğer bu sektör yöneticilerinin yönetimindeyse ülkenin başındakiler; alamaz parayı. Çünkü bu sektörler tarafından besleniyordur. Ona ‘bizden alma, bize dokunma, git Türkiye’den al’ diyorlar. ‘Bizi bırak halimize biz seni de seçimlerde besliyoruz’ diyorlar. O da almıyorsa o parayı bunlardan besleniyor demektir. Bizim sorunumuzun ana kaynağı budur. Kendi halkı tarafından sevilmeyen bir devlet ve yapı gidip geliyor. Bazı duyarlı insanlarda acı çekiyor bu durumdan. Bu devletin kendi içinde para var. Bu para az sayıda insanın elindedir. Çoğunluğun cebinde değildir ama o çoğunluk bunu değiştirmeyi başaramadı. Ezilen bir halk var. Hem ezilen hem suçlu bir halk. Herkes bir aynaya baksın. Biz bu talihi değiştiremedik belki bizden sonraki nesil bunu değiştirebilir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu