GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Çakıcı: Bugün Kıbrıs Türk Havayolları olsaydı uçak biletlerinde bu pahalılık olmayacaktı

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı tarafından yaptığı basın açıklamasında Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun “iç hatlar” çalışmalarını eleştirdi.

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı tarafından yaptığı basın açıklamasında Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun “iç hatlar” çalışmalarını eleştirerek, vurguladı:

“Hiçbir tarafa yama olmayı kabul etmeyeceğiz!”

Başbakan Sucuoğlu’nun “iç hatlara alınma” çalışmalarını “iç hatlar dilenciliği” olarak değerlendiren TKP-YG Genel Başkanı Çakıcı, bu durumda KKTC’nin yok hükmüne indirgeneceğini ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesindeki kendi kendini yönetme hedefinden de vazgeçmek anlamında olduğunu ifade etti.

Seçimlere son bir hafta kala Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Sucuoğlu’nun Türkiye hükümeti yetkilileriyle fotoğraf çektirip bunu seçim malzemesi yaptığını belirten Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, sözde bilet fiyatlarında kısmi ucuzluk sağlamak adına T.C.’den KKTC’ye yapılan uçuşları T.C. iç hatlarında yapılmakta olan uçuşlar sınıfına koydurmak için “yalvar yakar olmanın kalıcı tek sonucu KKTC’nin zaten sıkıntılı olan devlet varlığını bütünüyle ortadan kalkması anlamında olacağını” ifade etti.

Çakıcı şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Havayolları tasfiye edilerek ortadan kaldırılırken de aynı siyasi zihniyet halka bilet fiyatlarının ucuzlayacağı yalanını söylenmişti. Ercan Hava Limanı satılırken de benzer yalanlar söylenmişti. Şimdi de Faiz Sucuoğlu Başbakanlığındaki UBP-DP azınlık hükümetinin yapmaya çalıştığı zaten uluslararası tanınmamışlık sorunu yaşayan KKTC’ye bir darbe vurmaktan öteye gitmeyecektir.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na gününde-zamanında gerekli yatırımların yapılmasını engelleyerek halkı bu kış gününde elektriksiz bırakan bu zihniyetin amacını biliyoruz. Elektrik Kurumunu da satmak için zemin hazırlıyorlar. Kıbrıs Türk Hava Yolları peşkeş çekilen ve sonrada yok edilen kurumlarımızdan biriydi. Halkımız görüp anlamalıdır ki, bu zihniyetin satmada sınırı yoktur. Bugün Kıbrıs Türk Hava Yolları var olsaydı uçak biletlerinde bu kadar pahalılık olmayacaktı. TC-KKTC uçuşlarını Türkiye’nin bir iç hat uçuşu haline getirmek Kıbrıs Türk Halkının dünyadaki toplumsal varlığına ve devlet varlığına darbe vurmaktan öteye gitmeyecektir. Kıbrıslı Türk toplumunun kurumları var oluş mücadelesinin sembolüdür ve onurudur.

TKP mensubu olduğu toplumunun onurundan ve değerlerinden asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda toplumun emekçi ve ilerici kesimleriyle birlikte hareket ederek iktidara gelecek ve iktidarda da bütün bu kendini bilmez uygulamalara son verecektir. TKP’nin öngördüğü toplumsal hedef herhangi bir yere yama olmak değil, kendi ülkesinde kendi federal devletinin sahibi olmaktır.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu