GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Çakıcı, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda oyunu kullandı

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda saat 10.30’da oyunu kullandı.

203 bin 792 kayıtlı seçmenin bulunduğu KKTC’de, Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapacak 50 milletvekilini belirlemek üzere, 6 ilçede 763 sandık kuruldu.

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda saat 10.30’da oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra açıklamada bulunan Çakıcı, toplumsal görevini yerine getirdiğini dile getirirken, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bu seçim çok farklı, çok duygusal oldu. Çünkü ezenler ve ezilenlerin hesaplaşmasının mücadelesi ve kavgasıdır bu. Biz TKP-YG olarak seçim boyunca hesap sorduk ve yıllarca iktidar olanlara, bu ülkeyi bu hale getirenlere karşı durduk.

Demokrasi açısından her seçim halkın ilerlemesinde demokratik bir fırsattır. Bugün de o fırsatlardan biridir. Bir adım ileriye gitmek için önemli fırsat. TKP’ye verilen her mühür o ilerlemenin adımıdır, biz o görevi yapacağız.

Halk yeterince zulüm çekti. Bugün baş kaldırıyoruz. Değişim bugündür, yarınlar artık bugündür. Kıbrıs Türk halkının bugün o hesabı soracağına, bu düzeni değiştireceğine inanıyoruz. Dolayısıyla yarın sabah değişim başlayacak ve ülkemizi değiştirecek adımlar atmak görevimiz olacak.

TKP o mecliste yer alacak ve Kıbrıs Türk halkının tek partisi olarak gereğini yapacağız. Biz toplumsal değişimi zalimleri kovarak, cesur, dürüst insanlarımızla o mecliste bu görevi yapacağız. Değişim için arı kovanına elimizi sokmamız gerek, korkaklarla bu yolcuğu yapamayız. Cesur, dürüst ve kararlı insanlarla yaparız. Bu da TKP-YG’de vardır.”

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu