KıbrısManşetToplum

Çakıcı: “Siyasilerimiz vizyonlarına bakılarak seçilmiyor”

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi, deneyimli siyasetçi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, ülkede siyasilerin vizyonlarına bakılarak seçilmediğini belirterek, “İlkel bir seçme yöntemimiz var” dedi

 

Mehmet Çakıcı, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin (TKP) birleşme kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“TKP VE TDP’NİN BİRLEŞMESİ İÇİN FİİLEN ÇOK UĞRAŞ VERDİM”

İki partininim birleşmesinin fiilen gerçeklemesi için çok uğraş verdiklerini dile getiren Çakıcı, “Şu anda hukuki ve yasal yönden birleşmeyle ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Çakıcı, TKP-TDP birleşmesi sürecinde daha önceki dönemlerde de olduğu gibi birleştirici bir tutum sergilediğini belirtti.

“İLKEL BİR SEÇME YÖNTEMİMİZ VAR”

Ülkede siyasi yapıyı da değerlendiren Çakıcı, “İlkel bir seçme yöntemimiz var. Maalesef vizyona bakılarak siyasilerimiz seçilmiyor” ifadelerini kullandı.

Çakıcı, çocukları için iş isteyen insanları da anladığını belirterek, “Fakat adaletsiz iş istemeyin benden. Bu doğru değildir” diye konuştu.

“HOLLANDA’DAKİ GİBİ MUTLU BİR TOPLUMUMUZ YOK”

Ülkede toplumsal refaha ulaşılamadığını vurgulayan Çakıcı, “Hollanda’daki gibi mutlu bir toplumumuz yok” açıklamasında bulundu.

Çakıcı, “Zengini çok zengin, fakiri ise çok fakir bir toplum haline geldik. Bu ekonomik uçurumu engellemek isteyen kaç siyasi parti var” diye sordu.

“ÜLKEDEKİ EKONOMİK DENGESİZLİĞİ SÖYLEYEN TEK PARTİ LİDERİ BAŞKANI BENDİM”

“Ülkedeki ekonomik dengesizliği hiç kimse yazmadı. Yazmaya bile kokturlar” diyen Çakıcı, bunu söyleyen tek parti lideri başkanının kendisi olduğunu belirtti.

Mehmet Çakıcı, 22 yıl görev yaptığı Yakın Doğu Üniversitesi’nden ayrılık süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTELERİN VERGİLENDİRİLMESİ HUSUSU… “KENDİM İÇİN DEĞİL DEVLET İÇİN İSTEMİŞTİM”

Üniversite vergilendirilmesi gerektiğiyle ilgili söylemleri olduğuna işaret eden Çakıcı, “Bunu ben kendim için değil devlet için istemiştim” dedi.

Çakıcı, hiçbir zaman Kıbrıs Türk halkının boynunun eğileceği bir davranışta bulunmadığını söyleyerek, “Buna rağmen seçimlerde en düşük oyu benim partim aldı. Bu duruma anlam vermek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNE KADAR TOPLUM VE HALK İÇİN ÇALIŞTIM”

Bugüne kadar toplum ve halk için çalıştığına vurgu yapan Çakıcı, “Bu gerçekler ortadayken halk bize yeteri kadar destek vermedi” diye konuştu.

Çakıcı, ülkede sosyal adaletin gerilediğini, ekonomik buhranların arttığını ve psikiyatrik sorunların fazlalaştığını belirterek, “Geldiğimiz son nokta budur” açıklamasında bulundu.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu