KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Califorian yemekleri ücretsiz veriyor!

Maliye Bakanlığı, henüz pandemide görevli sağlık çalışanlarıyla ilgili aldığı ücretli yemek kararıyla ilgili düzeltme yaparak Sağlık Bakanlığı'na bu konuda bildirimde bulunmasa da, Califorian Catering, sağlık çalışanlarına ücretsiz yemek hizmeti sağlamaya devam ediyor

Maliye Bakanlığı, henüz pandemide görevli sağlık çalışanlarıyla ilgili aldığı ücretli yemek kararıyla ilgili düzeltme yaparak Sağlık Bakanlığı’na bu konuda bildirimde bulunmasa da, Califorian Catering, sağlık çalışanlarına ücretsiz yemek hizmeti sağlamaya devam ediyor.

Maliye Bakanlığı’nın pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarının ücretsiz yemek hizmetlerinin sonlandırılacağı açıklaması günlerce konuşulmuş ve büyük tepkilere neden olmuştu.

Bakanlık, gelen tepkilerin ardından kararından geri adım atarak, bu kararlarından vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Karar açıklanmasına rağmen, Maliye Bakanlığı bu kararını iptal eden bir yazıyı Sağlık Bakanlığına henüz iletmedi.

Bakanlıklar arasındaki iletişim kopukluğuna rağmen, hastanenin yemek hizmetini sağlayan Califorian Trading LTD, bu süreçte sağlık çalışanlarına bedelsiz olarak yemek hizmeti vermeyi kesintisiz şekilde sürdürmeye devam ediyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI DÜN AKŞAM AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı tarafından dün akşam yapılan açıklamada, hastane çalışanlarına ücretsiz yemek servisinin devam ettiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “Başbakan  Ersan Saner ve Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in girişimleriyle Maliye Bakanlığı ile görüşülerek hastanede görevli personele ücretsiz yemek servisi konusunda yaşanan sıkıntı giderilmiştir “denildi.

Sağlık personeline Califorian Catering şirketi tarafından yemek servisine devam edileceği kaydedilen açıklamada, “Tüm dünya ülkelerini olduğu gibi bizim ülkemizi de ekonomik olarak etkileyen bu pandemi sürecinde hizmetleri hiçbir zaman unutulmayacak olan sağlık çalışanlarına tüm mali imkanlar seferber edilerek her konuda Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetin desteği devam edecektir” ifadesi kullanıldı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu