KıbrısManşetToplum

Çalınan para halen bulunamadı

Karakum’da 27 Kasım’da cinayete kurban giden Rus Mikhail Kamyshanov’un öldürülmesi olayında hala birçok soru cevapsız

DEVRİM DEMİR

Karakum’da 27 Kasım’da cinayete kurban giden Rus Mikhail Kamyshanov’un öldürülmesi olayında hala birçok soru cevapsız.

POLİS YENİ EMARELERE ULAŞTI
Girne Karakum’da tadilat halindeki dükkân içinde öldürülen 40 yaşındaki Mikhail Kamyshanov’un çalınan yüklü miktardaki parasına henüz ulaşılamazken, polis cinayete ilişkin yeni emareler ele geçirdi. Cinayeti işlediğini ve para dolu çantayı çaldığını itiraf eden Sergei Myhhailikhenko, öldürdüğü Mikhail Kamyshanov’un cep telefonunu attığı yeri polise gösterdi. Soruşturmanın önemli bir detayı olan cep telefonuyla ilgili polis detaylı inceleme başlatırken, cinayete kurbanının son görüştüğü numaralar da mercek altına alındı. Cinayet soruşturmasına Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube de dahil olurken, öldürülen Mikhail Kamyshanov’un evinde bulunan yüklü miktardaki paranın akıbeti hala soruşturma kapsamında. Polisteki tutukluluk süresi bugün dolan zanlı Sergei Myhhailikhenko ise yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarılacak.

PARALAR NEREDE?
Girne Polis Müdürlüğü tarafından 18 gündür büyük bir titizlikle yürütülen soruşturmada, katil zanlısı 02 Aralık tarihinde cinayeti işlediğini itiraf etmişti. Gazetemizin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, ek tutukluluk süresi devam eden zanlı verdiği yeni ifadesinde para dolu çantayı çaldığını itiraf etti. Çantada bulunan 40 bin Amerikan Doları, 12 bin Sterlin, 6 bin 500 Euro ise hala ortada yok. Güvenilir kaynaklardan sağladığımız bir başka bilgi ise meçhul iki kadının çalınan para dolu çantayı maktülden alacağı yönünde. Cinayete kurban giden Kamyshanov’un paraları olay tarihinde dükkâna gelecek olan kimlikleri belirsiz bu iki kadına vereceği öğrenilirken, polis söz konusu kadınları araştırıyor.

RUSLAR DA ÇOK RAHATSIZ
Öte yandan, işlenen bu cinayet ülkede uzun yıllardır yaşayan Rusya vatandaşlarını da ciddi şekilde endişelendiriyor. Ülkede yatırım yaparak Kıbrıs Türklerle huzurlu bir yaşam süren Rus’lar, KKTC’ye gelerek kriminal suçlara karışan kendi vatandaşlarından rahatsızlık duyuyor. Ülkelerinde ciddi ve ağır suçlara karışan birçok kişinin KKTC’yi sığınak olarak görmesinden tedirgin olduklarını söyleyen birçok Rus var. Bu kişiler vatandaşlarının ülkedeki lüks yaşantılarının da son dönemlerde çok dikkat çekmeye başladığına işaret ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu