Genel

Çalıntı su tankeri iddiaları Ahmet Latif’in başını yaktı

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ve 2 çalışanı su tankı sirkati iddiasıyla teminata bağlandı

2019 yılı Şubat ve mart ayları içerisinde, Akdoğan’da bulunan Devlet Emlak ve malzeme dairesine ait aktif olmayan Akdoğan süt fabrikasının damında bulunan 8000 TL değerinde 10 tonluk çelikten mamul su tankını, Akdoğan Belediyesi Başkanı Ahmet Latif, belediye çalışanları Haşim Temel ve Hasan Uzun’un aralarında anlaşarak yerinden sökmek suretiyle sirkat ettiklerine iddiasıyla başlayan soruşturma neticesinde, zanlılar teminat maksadıyla bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı. 3 zanlı ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Başlatılan soruşturma kapsamında 18 Eylül 2019 tarihinde Akdoğan belediyesi adına kayıtlı bir araç üzerinde monte edilmiş olarak tespit edilen 10 tonluk çelikten mamul depo ve araç emare olarak alınarak Dörtyol polis karakolunda emniyete alınmıştı.

Zanlılar aleyhine başlatılan tahkikat sonucu hazırlanan dosya akabinde başsavcılığa gönderilerek görüş talep edilmişti.

30 Mart 2021 tarihinde Başsavcılık tarafından verilen görüş doğrultusunda zanlılara, ‘suç ortaklığı’, ‘kamu görevlisi tarafından sirkat’ ve ‘mülke tecavüz’ suçlamasıyla bugün yazılı dava tebliğ edildi.

Davalarını kabul etmeyen zanlılar, bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı ve ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Memuru Yılmaz Güney, zanlıların araç üzerine monte edilen çelikten mamul deponun alınmasıyla ilgili Akdoğan belediyesi tarafından Devlet Emlak ve Malzeme dairesine yazı yazılarak girişimde bulunulduğunu ancak olayın polise intikal etmesi nedeniyle bu müracaatın kabul görmediğini, şikâyetin ise devam etmekte olduğunu söyledi.

Zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirten polis memuru, ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve tarafların beyanlarını değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışlarını men ederek 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 75 biner TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamaları şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu