Güney KıbrısKıbrısManşet

“Çalışanların Dev-İş’te örgütleneceği duyurusu asılsız”

Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği Yönetim Kurulu, Güney Emekçileri adlı Facebook sayfasından güneyde çalışan bazı işçilerin Dev-İş’te örgütleneceği yönündeki açıklamaya tepki gösterdi.

Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği Yönetim Kurulu, Güney Emekçileri adlı Facebook sayfasından güneyde çalışan bazı işçilerin Dev-İş’te örgütleneceği yönündeki açıklamaya tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

15 Şubat tarihinde güneyde çalışanları temsil ettiklerini iddia eden “Güney Emekçileri” adlı Facebook sayfası yöneticilerinin bazı basın yayın organları üzerinden yaptığı sözde tüm güney çalışanlarının Dev-iş sendikasında örgütlenme kararı aldığı duyuruları tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Emekçi arkadaşlarımızla birlikte vermiş olduğumuz hak arayışı mücadelemizde bugüne kadar ortalarda görünmeyen bazı sendikalar, emekçi arkadaşlarımızın bir kısmı otel karantinalarını bir kısmı da Güneyde işverenlerinin sağladığı konaklama yerlerini kabul edip ailelerinden uzak kalma pahasına zor koşullarda ayakta kalmaya çalışırken sözü edilen sendika neredeydi?

2 aydır buralarda bulunan arkadaşlarımızı bir gün bile ziyaret edip sorunlarını dinleyip aylardır sesini duyurmak için çırpınan bu kitle için ne yapmışlar?

Şimdi soruyoruz bu arkadaşlara ve ilgili sendikaya;

Neye dayanarak tüm emekçi arkadaşlarımız adına böyle bir karar alabiliyorsunuz. Emekçi kardeşlerimizin adına karar verme yetkisi olmayan Facebook sayfasından ibaret olan hiç bir resmi sıfatı bulunmayan tamamen Güney Kıbrıs’ta çalışanların giderek artan birlikteliğini bozmaya yönelik olan bu oluşuma bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada fırsat vermeyecegimizi bunlara fırsat verecek olan tüm Sendika veya diğer kurumların da karşısında durmaya devam edeceğimizi deklere eder bu tip girişimlerde bulunan veya bulunacak olanları da bir kez daha bilgilendirmek isteriz.

G.K.Ç Derneği Yön. Kurulu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu