KıbrısManşetSiyaset

Şok iddia! Çalışma Bakanlığı DP’nin elinden gidiyor

GIYNIK Gazetesi'nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Demokrat Parti içerisinde yaşanan bölünme, DP'nin elindeki 1 bakanlığı kaybetmesine yol açacak


Koral Çağman’ın istifasının ardından 21 gündür halen gerçekleştirilmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı atamasının perde gerisinde farklı pazarlıklar ve siyasi gelişmeler olduğu ortaya çıktı.

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Demokrat Parti içerisinde yaşanan bölünme, DP’nin elindeki 1 bakanlığı kaybetmesine yol açacak.  Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile Demokrat Parti’nin eski genel başkanı Serdar Denktaş arasındaki cepheleşme hükümeti de olumsuz etkiliyor.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu başkanlığında toplanan DP MYK’sının ardından yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Afet Özcafer’i önerdiklerini fakat Başbakan Ersan Saner’in bu atamayı gerçekleştirmeyerek hem Anayasa’ya hem de hükümet protokolüne aykırı davrandığı suçlamasında bulunulmuştu.

Başbakan Ersan Saner’in Özcafer’i bakanlık görevine atamamasının perde gerisinde, Serdar Denktaş’ın teklifi olduğu öne sürüldü. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre Denktaş’ın Saner’e, “Fikri Ataoğlu tek başına kaldı. Biz Koral Çağman ile birlikte 2 kişiyiz. DP’nin 2 bakanlık almasının bir anlamı yok. Bu bakanlığı DP’den al ve UBP içerisinden kurultayda elini güçlendirecek bir isme bakanlık ver. Biz de hükümete nisap desteği vermeye devam edelim” teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Başbakan Ersan Saner’in bu teklife sıcak baktığı ve Fikri Ataoğlu’nu ikna etmeye çalıştığı öğrenilirken, Demokrat Parti de adeta kaos yaşandığı da GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu