KıbrısManşetToplum

Çalıştığı iş yerini 15 yıl önce dolandırdı, İngiltere’ye kaçtı, geri dönünce tutuklandı!

DEVRİM DEMİR

Çalıştığı iş yerini 15 yıl önce dolandırarak yasa dışı yollardan ülkesi İngiltere’ye kaçan Lesley Frances Hossem ülkeye geri gelince tutuklanarak yargılandı.

Girne’de 15 yıl önce muhasebeci olarak çalıştığı iş yerinden bin 900 TL nakit para çalan ve ülkeden yasa dışı yollardan çıkış yapan Lesley Frances Hossem Girne Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararda sanık Hossem 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kararın ardından göz yaşlarına boğulan sanık, güçlükle polis aracına götürülürken avukatı Aslı Seldağ’a sarılarak uzun uzun ağladı.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya, ‘Müstahdem tarafından sirkat’ suçunun ciddiyetine vurgu yaparak 7 yıla kadar hapislik cezası ön gördüğünü söyledi.

2008 YILINDA ÇALDIĞI MİKTAR 785 STERLİNE TEKABÜL EDİYORDU…
Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya, sanığın suçu 2008 yılında işlediğini muhasebeci olarak çalıştığı iş yerinden bin 986 TL’yi sirkat ederek yasa dışı yollardan kaçtığını anımsattı. O dönemde Merkez Bankasından hesaplanan kura göre sanığın sirkat ettiği bin 986 TL paranın 785 Sterlin’e tekabül ettiğini bugün dava konusu sirkat edilen bin 986 TL paranın değerini yitirdiğini ancak 785 Sterlin’in günümüzde 28 bin TL’ye denk geldiğini kaydeden Ozankaya, sanığın sirkat ettiği parayı mahkeme veznesine yatırdığını kaydetti.

İŞ VEREN SUÇU AFFETMEDİ…
Kıdemli Yargıç Mine G.Ozankaya, ‘Müstahdem tarafından sirkat’ suçlarının ülkemizde yaygınlaşan suçlar arasında olduğuna dikkati çekerek toplumun can ve mal güvenliğine değindi.

Bir iş yerinde işveren ve işçi arasındaki karşılıklı güvenin bu tür suçlar karşısında sarsıldığının da altını çizen Ozankaya, işveren’in şikayetinin hala devam ettiğini belirttti.

Sanığın İngiliz vatandaşı ve yaşının da ilerlemiş olduğuna vurgu yapan Ozankaya, geçen zamanın sanığın kusuru olduğunu söyleyerek sanık Houssem’ı yargılandığı davadan 1 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu