KıbrısManşetSiyaset

Çaluda: “Batı’da Bakan kalmadı”

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda kabine değişikliğini ve alınan son kararları GIYNIK’a değerlendirdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Aytaç Çaluda kabine değişikliğini ve alınan son kararları GIYNIK’a değerlendirdi.

Çaluda  büyük partilerde bu tip tartışmlar ve kırgınlıklar olabileceğini söyledi ve ekledi: “Batı’da bakan kalmadı. Parti içi dengeler bozuldu.  Hükümet Lefke ve Güzelyurt’a gerekli değeri vermezse mutlaka bir tepkiyle karşılaşır.  Halkın tepkisi de sandıkta olur”

Çaluda, Başbakan Ersan Saner tarafından 15 gün önce dünyanın en iyi sağlık bakanlarından ilan edilen Ali Pilli’nin yine Saner tarafından görevden alınmasını “parti içi dengeler bozuldu” olarak değerlendirdi.

Lefke ve Güzelyurt bölgesinden Bakan kalmadığını sözlerine ekleyen Çaluda, diğer yandan Başbakan ve Ali Pilli’nin görüş ayrılığına düştüğünü şöyle ifade etti:

“UBP büyük bir partidir her zaman UBP’den çok arkadaş en başta olmak, görev almak ister. Büyük partiler de bu tip tartışmalar kırgınlıklar olabiliyor. Ama bunlar parti içinde kalmalı. Onun için birlik beraberlik içinde olmamız gerekir, halk bizden hizmet bekliyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu