KıbrısManşetSiyaset

Çaluda: Halk HP’ye gereken dersi verdi

Halkın Partisi'nin toplum karşısında ciddi bir güven kaybı yaşadığını savunan Aytaç Çaluda, "Halk onlara gerekli dersi verdi" dedi.

GIYNIK ÖZEL

GIYNIK Web TV’de Gizem Özgeç’in hazırlayıp sunduğu Haftanın Konuğu programında önemli açıklamalarda bulunan UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Halkın Partisi’ne yönelik sert açıklamalarda bulundu. Halkın Partisi’nin toplum karşısında ciddi bir güven kaybı yaşadığını savunan Çaluda, “Halk onlara gerekli dersi verdi” dedi.

“CTP’Yİ DE HÜKÜMETE ÇEKMEK İSTİYORLAR”

“Halkın Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı sonuca takılıp kaldı. Benim düşüncelerime göre HP’nin oyları Cumhurbaşkanlığı seçiminde CTP’ye kaydı ve bu nedenle bir şekilde CTP’yi de hükümete çekmek istiyorlar. Yani 2 parti bile hükümette anlaşamazken, farklı farklı görüşleri bir araya toplarsak nasıl orta yol bulacağız.”

“OTURUP KENDİ ELEŞTİRİLERİNİ YAPSINLAR”

“Eğer kendi başarısızlıkları varsa bunu oturup özeleştirilerini yaparak değerlendirsinler. ‘Nerede hata yaptık, halka ne söz verdik, ne yaptık. Niye halk bizi cezalandırdı da bu kadar dibe düştük’ diye kendi kendilerine sormaları lazım. Düşünün ki Kudret Özersay 2015 seçimlerinde aday olduğu zaman halkın ne kadar büyük bir oranda desteğini aldı. UBP’den de kendisine oy akışı oldu, arkasında bir parti olmadığı halde bu başarıyı elde etti. Ardından parti kurdu ve yüzde 18’lik oy oranıyla meclise girdi. Tabi oturup düşünmelidir, neden yüzde 22’lerden 18’lere ve şimdi de yüzde 5’lere kadar oy oranı düştü. Burada halkın mı yoksa bizlerin mi suçu var. Demek ki halka verdikleri sözlerine yerine getirmediler. Suçu kendilerinde aramalıdırlar.”

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HP’Yİ YIPRATTI”

“Biz de UBP olarak geçmiş yıllardaki seçimlerde 2. Sırada çıktığımız oldu ama oturup kendi içimizdeki sorunları çözüp yeniden düzlüğe çıktık. Halk eskisi gibi değildir, attığımız her adımı takip edip takdirini veriyor. Halk bu şekilde cezalandırdı. HP geçmişte çok sözler verdi, halka yolsuzlukların üzerine gideceğini söyledi, çeşitli vaatlerde bulundu ama koltuğa oturdukları zaman dağ fare doğurdu. En çok eleştirdikleri siyasilerle hükümet kurdular. Halka ve sivil toplum örgütlerine rağmen siyaset yapılmaya çalışıldı. İmar Planı süreci HP’yi oldukça yıprattı. İlgili meslek örgütlerinin tepkileri büyük etken oldu. Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın faaliyetleri noktasında, örneğin vatandaşlık konularındaki faaliyetler HP’nin hanesine eksi olarak işledi. Siyaset hata kaldırmaz.”

“HP’Yİ SEVMİYORUM AMA HALKIN MENFAATLERİ İÇİN”

“HP’yi çok sevdiğimden değil, HP’yi en çok eleştiren de benim ama halkın menfaati için kurulabilecek en uygun hükümet modeli ya UBP-HP ya da UBP-CTP’dir. Şahsi sorunlarımı bir kenara bıraktım. Halk zaten gerekli dersi onlara verdi. Halkın en etkili silahı sandıktır. Demek ki büyük yanlışlar yaptılar ki büyük başarısızlık yaşadılar.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu