KıbrısManşetSiyaset

Çaluda: Her parti hükümette olacaksa neden seçim yapıyoruz?

UBP ve HP'ye inandığını söyleyen UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, “Her parti hükümette olacaksa neden seçim yapıyoruz?” dedi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Aytaç Çaluda, BRT’de katıldığı TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, UBP-HP hükümetinin en sağlıklı koalisyon olacağını belirterek, “Bu iş pazarlık meselesi. Sorunları aşabiliriz. Kesin konuşmamak lazım. UBP-HP’ye inanıyorum” dedi.

Çaluda, tüm seçeneklerin tıkanması durumunda erken seçimden kaçmayacaklarını ifade etti.

“UBP-HP YETERİNCE GENİŞ TABANLI”

UBP-HP hükümetinin daha sağlıklı olabileceğini söyleyen Çaluda, HP kanadından gelen ‘geniş tabanlı hükümet’ çağrısı için, “UBP-HP yeterince geniş tabanlı. 29 sayısına ulaşıyoruz” dedi.

Daha geniş tabanlı hükümetin kurulmasının bir anlamı olmadığını dile getiren Çaluda, UBP-HP ile sorunların aşılarak ikili koalisyona girilebileceğini söyledi.

“Bu bir pazarlık meselesidir” diyen Çaluda, geniş tabanlı hükümeti gerektirecek olağanüstü bir durum görmediğini ifade etti.

“HER PARTİ HÜKÜMETTE OLACAKSA NEDEN SEÇİM YAPIYORUZ?”

“Her parti hükümette olacaksa seçimleri neden yapıyoruz?” diye soran Çaluda, “O zaman bu görüşmeleri de yapmayalım. Her partiyi hükümete alalım o zaman. Önemli olan halkın iradesidir” diye konuştu.

Halkın iradesi ve gücünün birinci partinin daha rahat çalışabileceği bir hükümeti kurmak olduğunu ifade eden Çaluda, HP ile rahatça çalışabileceklerini kaydetti.

Bütün koalisyonlarda geçmişte de sıkıntılar yaşandığını bildiren Çaluda, sorunların hizmetten vazgeçmeyi gerektirmeyeceğini aktardı.

“KESİP ATMAMAK LAZIM…”

CTP ve HP’nin UBP ile ikili koalisyona girmeyeceğine yönelik açıklamalar için Çaluda, “Siyasette kesin tavırlı olmamak lazım. Kesip atmak halka da saygısızlık olmuş olur. Yarın söylediğinizin tersi gerçekleşebilir ve halkın yüzüne bakamaz olursunuz” dedi.

Halka rağmen hükümet kurmak veya icraat yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Çaluda, 2018 yılını örnek verdi.

Kudret Özersay’ın 2018’de UBP’ye karşı tavrını anımsatan Çaluda, “O tavır nedeniyle halkın iradesinin dışında olan 4’lü koalisyon kurulmuş ve o hükümet hiçbir varlık gösterememiştir. Tamamen dört farklı görüş vardı. UBP-HP hükümetine ben hala inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Tüm seçenekler tıkanırsa erken seçime gidileceğini söyleyen Çaluda, UBP’nin erken seçimden kaçmayacağını vurguladı.

Kaynak: Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu