GenelKıbrısManşet

Çam kese böceği ile biyolojik mücadele

Girne Belediyesi halk ve hayvan sağlığını korumak için çam kese böceğine savaş açtı

En riskli bölgeler okul bahçeleri, park alanları ve hayvan barınağı…

“Belediyeler sıraya girdi, Orman Dairesi’nin yapmadığı işi yapıyor. Çok da iyi yapıyorlar” diyen Biyolog Hasan Sarpten, doğru yöntemin tek olduğunu vurguladı

YEŞİL ALANLARIN KORUNMASI İÇİN…

Girne Belediyesi, ada genelinde yaygın bir problem haline gelen çam kese böceğini kontrol altına alarak halk ve hayvan sağlığını korumak amacıyla, okul bahçeleri ve barınak başta olmak üzere Girne’deki birçok alanda biyolojik çam kese böceği mücadelesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Girne Belediyesi Sağlık Birimi ile Park ve Bahçeler Birimi yetkilileri, çocukların ve hayvanların sağlığını korumak için en riskli alanlar olan okullar ve barınak başta olmak üzere, koruluklar ve parkların da dâhil olduğu alanlarda biyolojik mücadele gerçekleştirildiğini belirtti.  Mücadele programının etkili olabilmesi için biyolojik ürünü uygun damlacıklara ayıran ve ağacın her tarafına yeterli miktarda ürünün ulaşmasını sağlayan özel ekipman kullanıldığı kaydedildi. Bu kapsamda okullar, köpek barınağı, parklar ve koruluklar gibi Girne’nin yeşil alanlarında iki günlük bir program ile biyolojik mücadele gerçekleştirildiği ve yeşil alanların korunduğu vurgulandı.

RİSKİ ÖNLEMENİN YOL MÜCADELE…

Çam kese böceği ile mücadele gerçekleştirilmediği takdirde çam ağaçlarının çok ciddi hasar gördüğünü kaydeden birim yetkilileri; ağaçların geri dönüşümü olmayacak şekilde kuruyabildiğine dikkat çekti. Yine çam kese böceklerinin insanlarda alerjik reaksiyonlar gösterebildiğini de sözlerine ekleyen yetkililer, bu alerjik reaksiyonların özellikle çocuklarda ve alerjik insanlarda daha ciddi seyredebildiğine dikkat çekerken; bu riskli durumu önlemenin en doğru yolunun biyolojik mücadele programı gerçekleştirmek olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu