KıbrısManşetToplum

Çam kese böceğine karşı yoğun mücadele

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, çam kese böceklerine yönelik başlattıkları biyolojik ilaçlama faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, çam kese böceklerine yönelik başlattıkları biyolojik ilaçlama faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

ALERJİK REAKSİYONLAR OLUŞUYOR
Ülkemizde giderek artış gösteren çam kese böceği sorunu, her geçen gün korkunç boyutlara ulaşıyor. Çam kese böcekleri ile mücadelede yetersiz kalınan noktalarda kuruyan çam ağaçları görüntüleri kamu vicdanını yaralarken, uzmanlar tüm çam ağacı varlığını yitirmeden, ilaçlama faaliyetlerinin hızının artırılması konusunda uyarılarda bulunuyor. Yetersiz ve etkisiz müdahale sebebiyle yerleşim yerlerinde dahi artan çam kese böcekleri sorunu, vatandaşların hayatını olumsuz yönde etkilerken, böceklerin yol açtığı alerjik reaksiyonların sayısı da her geçen gün arıtıyor.

EKİPLER FAALİYETTE
Merkezi yönetimin ilaçlama konusundaki faaliyetleri yetersiz kalırken, yerel yönetimler ellerinden gelen imkanları, bölgeleri için seferber etmeye devam ediyor. Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi ekipleri, belediye sınırları dahilindeki cami, park alanları, okul ve kaldırımlar gibi tüm kamusal alanlarda, çam kese böceğine savaş açtı Biyolojik yöntemlerle gerçekleşen ilaçlama faaliyetlerinde, özel mülklerdeki çam ağaçları da ayrıca ilaçlanıyor. Evinin veya iş yerinin bahçesindeki çam ağaçlarının ilaçlanmasını isteyen vatandaşlara da çağrıda bulunan belediye; 0392/ 8218327 -8218613, 05488291877 numaralı hatlarına ulaşmasını istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu