KıbrısManşetToplum

Canaltay: Kazaların sebebi alkolden çok telefon kullanımı

Son günlerde çok üzücü kazalar yaşamaya başladığımıza dikkat çeken Canaltay, kazaların çoğunun alkolden çok telefon kullanımına bağlı meydana geldiğini belirtti.

Araç kullanırken cep telefonuyla arama yapmak, çalan telefona cevap vermek, numara çevirmek gibi davranışlar sürücünün dikkatinin dağılmasına, konsantrasyonunun bozulmasına neden olarak kazaya yol açabilir.

Aracın güvenli bir biçimde yol alması her şeyden önce sürücünün sorumluluğu altındadır.

Bu nedenle bütün sürücüler aracı kontrol etmesini güçleştiren bu durumları öğrenerek kaza riskini azaltmaya yönelik önlemler alabilirler.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, bu sabah BRT’de katıldığı televizyon programında kazalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son günlerde çok üzücü kazalar yaşamaya başladığımıza dikkat çeken Canaltay, ‘İnsanlarımız daha dikkatli olmalıdır. Artık alkolden daha büyük bir sorun var o da cep telefonu kullanımı’ dedi.

Canaltay, ülkemizde meydana gelen kazaların daha çok cep telefonu kullanımına bağlı gerçekleştiğini üzülerek söyleyerek, sürücüleri araç kullanırken telefona bakmamaları konusunda uyardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu