EkonomiGüney KıbrısKıbrısKültür SanatManşetSiyasetToplumYaşamYemek

Canaltay: Lefke yolu için bu hafta ihaleye çıkılıyor

GIYNIK'a özel açıklamalarda bulunan Canaltay, pandemi süreci sonrası biraz olsun normalleşebilmenin ve festivallerin yeniden başlamasının bölge halkına büyük bir ekonomik kazanç sağladığını ifade etti.

Lefke Turizm Derneği ve Lefke Belediyesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lefke Hurma Festivali’nin 12.si, Avrupa Birliği’nin ‘’İki Toplumlu Diyaloğu Geliştirme Projesi’’ desteğinde gerçekleştiriliyor.

Lefke Çarşı Merkezi’nde, sabah saat 10.00’da başlayan festival, akşamüzeri saat 18.00’a kadar devam edecek. Lefke’nin ana ürünlerinden biri olan hurmanın tanıtılması, üreticilerinin desteklenmesi, Kıbrıs kültürünü tanıtılması ve yaşatılmasını amaçlıyor.

Gerçekleşen festivale Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay da katıldı.

GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan Canaltay, pandemi süreci sonrası biraz olsun normalleşebilmenin ve festivallerin yeniden başlamasının bölge halkına büyük bir ekonomik kazanç sağladığını ifade etti.

“Aslında bu sevindirici bir durum ve yeni normale dönebilmemiz çok önemli” diyen Canaltay, Lefke yolu için önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.

Canaltay, ihalenin bu yıl sonuna dek sonuçlanmasının planlandığından söz ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lefke yolunun yapılması için göreve geldiğim günden beri çalışıyorum. 9 yıldır çözümlenemeyen sorunu gidermenin mutluluğunu yaşıyorum. Dün yine TC Cumhuriyeti Karayollari ile görüştüm ve önümüzdeki hafta içerisinde Lefke yolunun ihalesine çıkılıyor. Bu da benim için çok sevindirici. Umuyorum ki ihale 2022 yılına giriş yapmadan sonuçlanmış olacak. Dileğim tüm bölge halkının bu tarz festivallerden ekonomik gelir elde etmesi ve Kıbrıs Kültürü’nü yaşatmasıdır.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu