GenelKıbrısManşetSiyaset

Candan: İsias Otel davasının peşini bırakmayacağız

CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, “Deprem ve Çok Boyutlu Etkileri” konusunda konuşma yaptı.

Candan, İsias Otel ve ölüme neden olan diğer binalara ilişkin yargı sürecinin zor ve uzun olacağını, bu davanın Kıbrıs Türk halkının ortak davası olduğunu, hesap sorulacağını söyleyerek, Meclis’in bu konuda hassas olduğunu belirtti.

Sorunun bakanlık koltuğunda oturan bir kişinin “toplumun vicdanını yaralayacak açıklamalar ve hareketlerde bulunması” olduğunu savunan Candan, bunun dışında muhalefetin yapıcı bir tutumla hareket ettiğini, popülizm yapmadığını söyledi.

Candan, Kıbrıs Rum tarafından yapılmak istenen yardım ve arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye gönderilmek istenmesinin gerçekleşmesine izin verilmediğini, Türkiye’nin ilk gece uluslararası yardım çağrısı yaptığını, dünyanın dört bir yanından ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Kıbrıs Rum arama kurtarma ekibine ise izin verilmediğini, onların kurtarabileceği kişileri kurtarmasına izin verilmediğini, Kıbrıslı Rum ekibin Türkiye’de bir canı kurtardığına yönelik görüntü çıkmasının istenmediğini savunan Candan, “Bu anlayışa karşı durulmalıdır” dedi.

Candan, İsias Otel ve benzeri davaların peşini bırakmayacaklarını, bunun yanından deprem denetiminin de politize edilmeden yapılması gerektiğini belirtti.

Panik yapılmadan önlem alınmasını sağlamak gerektiğini vurgulayan Candan, turist ve yatırımcılara da gerekli güvencenin verilmesi için bu çalışmaların sağlıklı şekilde tamamlanması gerektiğini aksi takdirde birtakım söylentilerin ekonomiyi olumsuz etkileme durumu bulunduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu