KıbrısManşetSiyaset

Candan: Memlekette ne olup bittiğini bilmeyen bir Cumhurbaşkanı ‘Ne oldu?’ diye sorabiliyor

“Yakında eylemlerin adresi değişecek” diyen Armağan Candan, “Cumhurbaşkanı’nın bu tavırları nedeniyle yakında eylemler Başbakanlık ya da Cumhuriyet Meclisi önünde değil Cumhurbaşkanlığı önüne taşınacak” diyerek, halkın artık hükümete saygısının kalmadığını da ifade etti


CTP Milletvekili Armağan Candan, Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirdiği “Halktan kopuk yönetim” gündemli konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Ülkede ne olup bittiğinden habersiz bir hükümet ve Cumhurbaşkanı olduğunu savunan Candan, “İnsanlarımız bu ülkeden göç ederken, fakirlikle boğuşurken, memlekette ne olup bittiğini bilmeyen bir Cumhurbaşkanı ‘Ne oldu?’ diye sorabiliyor” diyerek, bu durumun akıl alır bir durum olmadığını ifade etti. “Sayın Cumhurbaşkanı tüm tepkilere rağmen bu sabah yine çiçek, böcek paylaşmaya devam ediyor” diyen Candan, “Memlekette geçtiğimiz hafta on binlerce kişi ülkenin dört bir yanında sokağa döküldü, Meclis ablukaya alındı ve tüm bunlar olurken ne olduğunun farkında olmayan bir Cumhurbaşkanı’na tahammül kalmadı” dedi.

“YAKINDA EYLEMLERİN ADRESİ DEĞİŞECEK”

“Yakında eylemlerin adresi değişecek” diyen Armağan Candan, “Cumhurbaşkanı’nın bu tavırları nedeniyle yakında eylemler Başbakanlık ya da Cumhuriyet Meclisi önünde değil Cumhurbaşkanlığı önüne taşınacak” diyerek, halkın artık hükümete saygısının kalmadığını da ifade etti.

“MAĞUSA KAPISININ AÇILMASI İÇİN GİRİŞİM YAPIN”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yarın gerçekleştirilecek bir etkinlikte, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini ifade eden Armağan Candan, Cumhurbaşkanı Tatar’a, Mağusa Kapısı’nın açılmasını Anastasiadis’in gündemine getirmesi çağrısında bulundu. Hafta sonu Metehan Sınır Kapısı’nda büyük bir izdiham yaşandığını anımsatan Candan, “Eğer bu toplumun sorunlarını dert ediyorsan, Mağusa Kapısı’nın araçlı geçişlere bir an önce açılmasını sağlamalısın, bu senin görevindir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu