KıbrısManşetToplum

Candan: “Ulusal bir felaketle karşı karşıyayız”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda söz alan CTP Milletvekili Armağan Candan, “Ulusal Felakete Dönüştürülen Narenciye Sektörü” konulu konuşmasında, narenciye ürünlerinin ihracatına, toplanmasına ve işlenmesine ilişkin sorunlarla günlerdir uğraşıldığını belirterek, “Ama bir takım görünen veya görünmeyen nedenlerde ulusal bir felaketle karşı karşıyayız.” dedi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda söz alan CTP Milletvekili Armağan Candan, “Ulusal Felakete Dönüştürülen Narenciye Sektörü” konulu konuşmasında, narenciye ürünlerinin ihracatına, toplanmasına ve işlenmesine ilişkin sorunlarla günlerdir uğraşıldığını belirterek, “Ama bir takım görünen veya görünmeyen nedenlerde ulusal bir felaketle karşı karşıyayız.” dedi.

 Türkiye üzerinden narenciye ihracatında vektör böcek nedeniyle zorluklar yaşandığını anlatan Candan, bir ihracatçının yine vektör böcek görülen Mısır’dan ürünleri alıp fumigasyon yaparak Türkiye üzerinden başka ülkelere satabiliyorken, neden Kıbrıs’tan aldığı ürünün satamadığını sordu.

 İhracat miktarlarının arzu edilen miktarda olmadığını söyleyen Candan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da devreye girmesi gerektiğini kaydetti.

 Güney’e yapılacak ihracatın da bu yıl artırılması için gereken girişimlerin yapılması ve herkesin kazanması gerektiğini dile getiren Candan, Türkiye ve Güney Kıbrıs nezdinde yapılması gerekeneler olduğunu belirtti.

 Geçen hafta Lefke Belediyesi’nin güzel bir organizasyon yaparak ihracat konusunda yapılan organizasyonlarını anlattığını dile getiren Candan, Güzelyurt Belediyesi’nin ise bir açıklama yapmadığını kaydetti.

 Belediyelerin de sorunların çözümü konusunda halka yardımcı olması gerektiğini dile getiren Candan, Güzelyurt ve Lefke’nin birbirinden ayrılmaması gerektiğini ve iki belediyenin de birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu