GenelKıbrısManşet

Canice öldürdü!

Henüz daha hayatının baharında gencecik bir kız çocuğu olan 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, bir erkek tarafından vahşice işlenen cinayete kurban edildi

VAHŞET

16 yaşındaki Helin’in kan donduran bir cinayete kurban edilmesi tüm ülkeyi yasa boğdu

Cinayet zanlısı, bugün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılacak

DEVRİM DEMİR

ÖLDÜRDÜ, CİNAYET SÜSÜ VERMEYE ÇALIŞTI…

Ülkemiz dün, güne kan dondurucu bir cinayet haberiyle uyandı. Lise öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ tarafından vahşice katledildi. İskele Long Beach bölgesinde yaşanan korkunç cinayet sonrası genç kızın cansız bedeni inşaat alanında bekçi tarafından bulundu. Maktulün erkek arkadaşı olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ tarafından vahşice öldürülen genç kızın cesedi tanınmaz haldeydi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede genç kızın boynunda ciddi ezikler olduğu ve başına tahta saplı bir demirle vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

CİNAYETİN DETAYLARI KAN DONDURDU…

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgide, olay dün gece yarısı saat 02.00 sıralarında yapımı devam eden inşaat alanında meydana geldi. Zanlı Altundağ ve 16 yaşındaki genç kız zanlının yönetimindeki LM 560 plakalı Nissan Navara model araç ile inşaat alanına giriş yaptı. İnşaat alanında genç kızla tartıştığı öne sürülen zanlının, Zehie Helin Reessur’u araçtan indirerek 20 metre sürükledikten sonra inşaat önüne getirip başına defalarca tahta saplı demir çubukla vurduğu öne sürüldü… Genç kızın öldürülmeden önce soluk borusunun ayakkabı ile basılarak ezildiği, daha sonra başına demir çubukla vurularak hunharca katledildiği iddialar arasında. Reesur’un kesin ölüm nedeni Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz tarafından bugün yapılacak olan otopsi sonrası belli olacak.

GÜNEY’E KAÇTI, RUM POLİSİNE TESLİM OLDU…

Cinayetin ardından kayıplara karışan Sefer Altundağ’a ait aracın Derinya bölgeside terk edilmiş halde bulunması zanlının Güney Kıbrıs’a kaçtığı ihtimalini güçlendirdi. İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi aracılığıyla Güney Kıbrıs makamlarına gerekli bildirimler yapılırken, gün boyunca süren bekleyişin ardından akşam saatlerinde beklenen haber geldi. Saat 17.00 sıralarında Güney Kıbrıs’ta polis karakoluna giden zanlı teslim olarak cinayete ilişkin itiraflarda bulundu. Daha sonra BM Barış Gücü yetkililerine teslim edilen zanlı saat 19.30 sıralarında Lokmacı Sınır Kapısı’nda KKTC polisi tarafından teslim alındı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu