GenelKıbrısManşet

“Canımın acısını unuttum tek düşündüğüm oğlum”

Dereboyu’nda ayağı feci şekilde kırılan Hatice Soy Mağusa Yaşam Hastanesi’nde ameliyata alındı. Ameliyat sonrası GIYNIK mikrofonlarına konuşan Soy, o gün yaşadıklarını anlattı.

Dereboyu’nda ayağı feci şekilde kırılan Hatice Soy Mağusa Yaşam Hastanesi’nde ameliyata alındı. Ameliyat sonrası GIYNIK mikrofonlarına konuşan Soy, o gün yaşadıklarını anlattı.

Olayın Cumartesi günü Dereboyu’nda meydana geldiğini aktaran Soy, mağazadan çıktıktan sonra kaldırımda yürürken ayağının boşluğa gelmesiyle düştüğünü bu esnada ise ayak bileğini kırdığını kaydetti.

37 yaşındaki Hasan adındaki engelli oğlunun yanında olduğunu, düşme esnasında oğlunun kendisini tuttuğunu bu sayede daha büyük bir kazaya uğramadığını dile getiren Soy, “oğlum beni tutmasaydı kalçamı ya da kafamı bir yere vurabilirdim” dedi.

Oğlunun kendisine sürekli sakin ol telkinin de bulunduğunu aktaran Soy o an can acısını da unutup oğluna ne olacağını düşündüğünü, onun psikolojisi için ayağının kırıldığını belli etmemeye çalıştığını aktardı.  Daha önce aynı yerde bir çocuğun ve hamile kadının da düştüğünü son olayı ise kendisinin yaşadığını anlatan Soy, “Cumartesi günü Dereboyu’nda mağazadan çıktım yürürken bir anda ayağımı boşlukta buldum. Düştüm. Oğlum beni tuttu. Tutmasaydı ya kalçamı ya da başımı vurabilirdim. Bana ‘sakin ol sakin ol’ diyordu. Ben kendi acımı bıraktım onu düşünmeye başladım. Onun psikolojisi benim için daha önemliydi. ‘Benim çocuğum engelli sahip çıkın kimseye teslim etmeyin. Tanımadığım kimseye vermeyin kardeşlerime verin’ diye oradaki insanlara bağırıyordum. Ayağımın döndüğünü sonradan fark ettim oğluma bir şey belli etmemeye çalıştım. Oradaki esnaf ve vatandaşalar da teşekkür ediyorum hepsi benimle ilgilendi” dedi.

Geçim sıkıntılarıyla boğuştuğu için emekli olmasına rağmen zaman zaman part time işlere gittiğini kaydeden Soy, oğlunun bakımı ve borçları için çalışmak zorunda olduğunu ancak ayağına platin takıldığını ve 3 farklı yerden kırıldığını ve zorlu bir fizik tedavi sürecinin kendisini beklediğini ekledi.

Soy, “Uzun zorlu süreç bekliyor. Fizik tedavi olmam gerekiyor. Ayağımın üstüne 6 ay basmamam gerekiyormuş ama ben çalışmak zorundayım. Çocuğuma bakmak zorundayım. Şu anda çaresiz kaldım” diye konuştu.

Son olarak yolların ve kaldırımların yapılması için hükümete çağrıda bulunan Soy, “Artık yeter yolları da kaldırımları da yapsınlar. Bana bunu yaşatanlar başkalarına da yaaştabilir. Her yer çukur. Hükümet oradan geçmiyor mu görmüyor mu? Oradan geçen bir çocuk, engelli arabası, bebek arabası bisikletli de olabilirdi.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu