DünyaGenelManşet

Cape Town Havalimanında akrep kaçakçılığı

Güney Afrika'daki Cape Town Uluslararası Havalimanı'nda, polisin düzenlediği istihbarat destekli operasyonda, kıyafetlerinin arasına gizlenmiş 150 canlı zehirli akreple yakalanan 28 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin önemli merkezlerinden Cape Town Uluslararası Havalimanı, sıra dışı bir kaçakçılık operasyonuna sahne oldu. Kuilsriver Hayvan Hırsızlığı ve Nesli Tükenmekte Olan Türler Birimi ile doğal yaşamı koruma kuruluşu CapeNature ortaklığında yürütülen istihbarat destekli bir çalışma sonucunda, bir yolcunun havalimanında çok sayıda yasa dışı canlı bulundurduğu bilgisine ulaşıldı. İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, eşkali belirlenen 28 yaşındaki erkek şüpheliyi havalimanı terminalinde kıskıvrak yakaladı.

Kıyafetlerin arasından 150 canlı akrep çıktı

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelinin bagajında ve kişisel eşyalarında detaylı bir arama gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler neticesinde, şahsın bavulundaki giysi katmanlarının arasına özenle gizlenmiş, tamamı canlı ve zehirli olan 150 adet akrep ele geçirildi. 12 haziran cuma günü gerçekleştirilen operasyonun ardından açıklama yapan emniyet yetkilileri, ele geçirilen zehirli hayvanların piyasa değerinin henüz tam olarak tespit edilemediğini bildirdi. Koruma altındaki canlılar, uzman ekipler tarafından havalimanından güvenli bir şekilde tahliye edilerek korunaklı ve güvenli bir tesise nakledildi.

Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak

Doğal yaşamı ve biyolojik çeşitliliği koruma kanunlarını ihlal eden zanlı hakkında, “yabani hayvanların yasa dışı bulundurulması” suçlamasıyla Doğa ve Çevre Yönetmeliği Yasası kapsamında resmi işlem başlatıldı. Emniyetteki sorgusu devam eden 28 yaşındaki şüphelinin, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından 15 haziran pazartesi günü Bellville Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. Yetkililer, bölgedeki endemik ve tehlikeli türlerin yurt dışına kaçırılmasını önlemek adına denetimlerin artırılarak süreceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu