KıbrısManşet

Çaresizlik! Hırsızlık yapan 5 çocuk tutuklandı

Mağusa’da 2 farklı spor salonunda meydana gelen 3 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili polis yaşları 14 ve 16 arasında değişen 5 çocuğu tutukladı, 2 çocuk daha aranıyor.

Mağusa’da faaliyet gösteren 2 spor salonunda Eylül ayı içerisinde 3 farklı tarihte meydana gelen hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen, yaşları 14 ile 16 arasında değişen 5 çocuk tutuklandı.

2 ayrı spor salonunda 3 kez meydana gelen “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan 15 yaşındaki zanlı S.P.T, 14 yaşındaki zanlı A.Y, 15 yaşındaki K.T, 15 yaşındaki F.G ve 16 yaşındaki H.Ü bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Çocuk zanlılar hakkında 1’er günlük tutukluluk süresi temin edilirken polis, hırsızlığa karıştığını tespit ettiği 2 çocuğu daha arıyor.

SPOR SALONLARINI MESKEN TUTTULAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, 13 Eylül 2020 tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren “Döveç Fitness Center” isimli spor salonundan 1326 TL para ve her biri 150 TL değerinde toplam 300 TL değerindeki 2 adet 510 gramlık enerji tozlarınının sirkat edildiğini açıkladı.

27 Eylül 2020 tarihinde yine “Döveç Fitness Center” isimli spor salonundan 100 TL para, 1 adet müzik çalar kontrol cihazı ve 1 adet küçük ışıldağın sirkat edildiğini açıklayan Yıldırım, 2020 yılı Eylül ayı içerisinde ise yine Mağusa’da faaliyet gösteren “Fit Plus” isimli spor salonundan 450 TL para, 8 adet robot ışığı, 1 adet amfi, 1 adet kontrol cihazı, 1 adet dört çıkışlı HDMI Splitter marka cihazı, 1 adet renkli ışıldak, 1 adet boks kaskı ve kılıfı ile 10 adet dambılların sirkat edildiğini açıkladı.

Polis memuru Yıldırım, hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan soruşturmalar ve incelenen güvenlik kameralarından 13 Eylül 2020 tarihinde “Döveç Fitness Centere” isimli spor salonuna giren şahısların zanlı S.P.T, A.Y, K.T ve F.G olduklarının, 27 Eylül 2020 tarihinde de “Döveç Fitness Center” isimli spor salonunda meydana gelen hırsızlığın zanlı A.Y, K.T ve henüz tespit edilemeyen 2 kişi tarafından işlendiğinin tespit edildiğini açıkladı.

“Fit Plus” isimli spor salonundan meydana gelen hırsızlık olayının zanlı S.P.T, A.Y, K.T, H.Ü ve ismi tespit edilen ancak kendisine ulaşılamayan bir şahıs tarafından gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, zanlıların 30 Eylül 2020 tarihinde tutuklandığını açıkladı.

Zanlı A.Y, K.T ve H.Ü’nün gönüllü ifade verdiğini belirten Yıldırım, çocuk zanlıların işledikleri suçları itiraf ettiklerini kaydetti.

EMARELERİN BİR KISMI EVLERİNDE BULUNDU

Zanlı S.P.T, A.Y, K.T ve H.Ü’nün evinde arama yapıldığını belirten Yıldırım, S.P.T’nin evinde 13 Eylül 2020 tarihinde işlenen suça bağlantılı olarak 1 adet 510 gramlık enerji tozunun kullanılmış vaziyette bulunduğunu, diğer enerji tozunun ise arandığını açıkladı.

Yıldırım, 27 Eylül 2020 tarihindeki hırsızlık olayında sirkat edilen ışıklı müzik çalar kontrol cihazı ile 1 adet küçük ışıldağın ise zanlı K.T’nin evinde bulunduğunu kaydetti.

Zanlı S.P.T’nin evinde yapılan aramada “Fit Plus” isimli spor salonundan sirkat edilen boks kaskı ile kılıfının ve her 2 olayda da kullanılan sırt çantasının da bulunduğunu belirten Yıldırım, zanlı K.T’nin evinde ise “Fit Plus” isimli spor salonunda meydana gelen hırsızlıkla ilgili 8 adet robot ışığı, 1 adet amfiyi, 1 adet dört çıkışlı HDMI Splitter marka cihazının bulunduğunu açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Yıldırım, 2 kişinin daha arandığını ve kayıp emarelerin olduğunu söyleyerek zanlıların 1 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu