KıbrısManşetToplum

Çavuş: “Narenciyedeki sorun ‘UBP’nin felaketi’ değil”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da söz alarak, narenciyede sorun olduğunu fakat bunun "UBP’nin felaketi" olmadığını söyledi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da söz alarak, narenciyede sorun olduğunu fakat bunun “UBP’nin felaketi” olmadığını söyledi.

 Emeğin karşılığını üreticinin almasının herkesin temennisi olduğunu dile getiren Çavuş, yapılan çalışmaları herkesle paylaştığını ve sorunun çözümü için de çalışılmaya devam edildiğini kaydetti.

 Vektör böceğinin ülkede görüldüğünü ve karantina kurallarının uygulandığını dile getiren Çavuş, bu konuda da birçok çalışma yapıldığını ve bu çalışmaların da paydaşlarla paylaşıldığını kaydetti.

 Hükümetin tüm organlarının şu anda görevde olduğunu dile getiren Çavuş, sürecin zor bir süreç olduğunu kaydederek, üretim ve üreticinin önünün açılması için her türlü çalışmanın yapıldığını kaydetti.

 Göreve geldiği günden beri dairelerde personel sıkıntısı olmasına rağmen birçok projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Çavuş, böcekle ve mücadele ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bu sürecin bugün başlamadığını söyledi.

 Tarımsal Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaları da anlatan Çavuş, bakanlığa geldikleri günden itibaren “ilkleri” yaptıklarını, eksikliklerin olduğunu fakat çalışmalara artırılarak devam edildiğini söyledi.

 Vektör böceğinin adada birçok alanda görüldüğünü söyleyen Çavuş, ürünün dalında kalmadan değerlendirilebilmesi için çalışmalar yaptıklarını, bunun bir doğal afet olduğunu ve hükümet olarak da bu afetle mücadele ettiklerini kaydetti.

 Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden de satışların gerçekleştirileceğini dile getiren Çavuş, bu kapsamda satışın artırılması yönünde de gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu