KıbrısManşetToplum

Çavuşoğlu: “Bakan olarak öğretmenleri korumak görevimdir”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir Web TV Genel Yayın Yönetmeni’nin öğretmenlere yönelik kullandığı ifadelere sert tepki göstererek, “Kimsenin öğretmenlere bu şekilde dil uzatmaya hakkı yok... Bakan olarak öğretmenleri korumak benim de görevimdir… Bir daha böyle bir şey olursa bizzat kendim şikayet edeceğim” dedi

Öğretmenlerin ‘hazırlık ödenekleri’ ile ilgili hazırlanan görselin ardından başlayan tartışmalara değinen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir Web TV Genel Yayın Yönetmeni’nin kendi meslek etiğini aştığının altını çizdi. Çavuşoğlu, “İlgili arkadaşı meslek etiğine uymaya davet ederim” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, öğretmenlere dil uzatıldığını kaydederek, “Öğretmenlere bu şekilde dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur” ifadesine vurgu yaptı.

Öğretmenlerinin arkasında olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Öğretmenlerimizin mesleğini küçülterek, benzetme yapmasını asla kabul etmem ve karşısında dururum” dedi.

Program yapımcısının özür dilediğini bu nedenle yasal bir süreç başlatmayacağını ifade eden Çavuşoğlu, sendikaların yapması muhtemel şikayetleri ise takip edeceğini belirtti.

Çavuşoğlu son olarak, “Ben, öğretmenlerin yanındayım. Bakan olarak onları korumak benim de görevimdir… Bir daha böyle bir şey olursa bizzat kendim şikayet edeceğim” ifadelerini kullandı.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu