KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Birçok ülkeden takdir aldık

KKTC’de bulunan ve içerisinde hastalıklı hayvanların bulunduğu iddia edilen yük gemisi ile ilgili katıldığı bir TV programında hayvanlar için gerekli önlemlerin alındığını aktardı.

KKTC’de bulunan ve içerisinde hastalıklı hayvanların bulunduğu iddia edilen yük gemisi Gazimağusa Limanı’nda demirli olduğunu aktaran Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yem tedariklerinin hayvan refahı göz önünde tutularak yapılmakta olduğunu ve hayvan hastalıklarıyla ilgili herhangi bir risk almamak için ilgili gemi limana yanaştırılmadığını belirtti.

Çavuşoğlu, bin 776 sığır ile ilgili Rum tarafının hayvanlara gerekli yem tedarikinin yapılmadığını ve geminin 2buçuk km açıkta bekletilerek gerekli önlemlerin alındığını ve yem desteğinin verildiğini aktardı. Çavuşoğlu, “Biz bu hizmeti yaptıktan sonra Dünya’da bunun haberini yapan birçok basın kuruluşu oldu ve birçok ülkeden takdir aldık ve yem desteği vermek istediler. Gemi bugün stokları ayarlandıktan sonra karasularımızdan ayrılacak” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu