GenelKıbrısManşet

Çavuşoğlu: Dünyanın her yerinde okul idareleri ufak tefek eksiklikleri halleder

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sendikaların 'bir öğretmen olarak' daha fazla hizmetin yolunu aramalarını gerektiğini kaydederek, “Emir verir gibi ‘yasayı geri çek’ diyorlar, bu davranışları kabul edilebilir değil” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sendikaların ‘bir öğretmen olarak’ daha fazla hizmetin yolunu aramalarını gerektiğini kaydederek, “Emir verir gibi ‘yasayı geri çek’ diyorlar, bu davranışları kabul edilebilir değil” dedi.

Öğretmen sendikalarının, Milli Eğitim Bakanlığı önünde Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için basın açıklaması yapması sonrasında, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da bir basın açıklaması yaptı.

Nazım Çavuşoğlu, yasaya ek olarak getirdikleri tek maddenin hizmet içi eğitimlere katılım zorunluluğu maddesi olduğuna değinerek, “Biz bu kursları öğretmenler için düzenliyoruz ama öğretmenlerin bunlara katılma zorunluluğu yok” dedi.

Eğitimler için belirli uğraşlar gösterildiğine işaret eden Çavuşoğlu, zorunluluk olmadığı için öğretmenlerin bu eğitimlere katılmadığını kaydetti. Çavuşoğlu, “Bu eğitimler öğretmenleri daha güçlü hale getirecektir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, öğretmenler sendikalarının bugün yaptığı grevde ise genellikle okullara ayrılmayan bütçeden bahsetmekte olduklarını dile getirerek, “Biz elimizden geldiğince çalışmalarımızı yapıyoruz ama dünyanın her yerinde okul idareleri ufak tefek eksiklikleri halleder” dedi.

“ARKADAŞLAR SAMİMİYSE ÖĞRETMEN OLARAK DAHA FAZLA HİZMETİN YOLUNU ARASINLAR”

“Eğer arkadaşlar samimiyse öğretmen olarak daha fazla hizmetin yolunu arasınlar” diyen Çavuşoğlu, sendikaların kendilerine ‘emir verir gibi yasayı geri çek’ ifadelerini kullandıklarını kaydetti. Bu davranışın kabul edilir olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, “Ben Orta Eğitim Sendikası’nın ziyaretinde her türlü fikrimi söyledim… Varsa alternatif düşünceleri paylaşabileceklerini ifade ettim ama belli ki onlarda eylem yapabilecekleri bir neden buldular” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu