EğitimGenelKıbrısManşet

Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Öğrenciler Birliği – Türkiye heyetini kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye’de yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerin kenetlenmesi amacıyla kurulan Kıbrıs Türk Öğrenciler Birliği – Türkiye’nin (KTÖB-TR) yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuşmasında, Türkiye’de öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerin birlikteliklerinin önemine vurgu yaparak, kurulan birliğin bu birlikteliğe büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

“Kıbrıslı Türk öğrencilerin bir araya gelmeleri sadece kişisel düzeyde değil, toplumsal ve kültürel düzeyde de eğitim gördükleri bölgelerde önemli etkiler yaratacaktır.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, birliğin, Kıbrıslı Türk öğrenciler arasında dostlukları pekiştiren, dayanışmayı güçlendiren ve birbirlerine destek sağlayan bir platform olacağını söyledi.

Çavuşoğlu, bu birlikteliğin öğrencilere hem bireysel hem de toplumsal düzeyde faydalar sağlayacağını ve gelecekte daha güçlü bir toplumun temellerini atacağına da vurgu yaparak, kurulan birliğin çok önemli bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çekti.

Birlik tarafından dile getirilen sorunlara çözüm üretmek için de gerekli adımları atacaklarını belirten Çavuşoğlu, ilk etapta eğitim ateşesi bulunmayan Mersin’de öğrenim göre öğrenim gören öğrencilerin yaşadığı sorunları gidermek için Ankara Eğitim Ateşesi Bünyamin Merhametsiz’i yetkilendirdi.
Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda birliğe yürüteceği çalışmalarda başarılar dileyerek, her koşulda öğrencilerin yanında olduklarını dile getirdi.

TINAZLI

KTÖB-TR adına söz alan Başkan Yardımcısı Arda Tınazlı ise derneğin kuruluşu ve amaçları hakkında Çavuşoğlu’na bilgi vererek, temel odak noktalarının Türkiye Cumhuriyeti’nde okuyan Kıbrıslı Türk öğrencilerin kenetlenmesi olduğunu söyledi.

Birliğin amaçları arasında Türkiye’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yaşadığı her türlü sorun ve güçlüğe çözüm üretmek, eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenleyerek birlikteliklerini pekiştirmek ve yeni gelenlere kılavuzluk etmek olduğunu da belirten Tınazlı, yeni kurulan bir birlik olmalarına rağmen kısa sürede 200 üyeye ulaştıklarını dile getirdi.

18 – 30 yaş aralığında, KKTC vatandaşı olup, Türkiye üniversitelerinde öğrenim gören herkesin birliğe üye olabileceğine de değinen Tınazlı, önümüzdeki aylarda çok değerli projeler planladıklarını belirterek, bu projeleri gençlerle ve halkla buluşturacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.
Tınazlı, 11 Ağustos’ta Büyük Han’da gerçekleştirdikleri etkinlikle üyeleri ile buluştuklarını da kaydederek, fikir birliğiyle belirledikleri bazı sonuçları Bakan Çavuşoğlu’na aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu