KıbrısManşetToplum

Çavuşoğlu, KKTC Kız İzci Örgütü Derneği’ni kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 22 Şubat İzci Düşünce Günü dolayısıyla KKTC Kız İzci Örgütü Derneği Başkanı Esen Bahadır ve beraberindeki üyeleri kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 22 Şubat İzci Düşünce Günü dolayısıyla KKTC Kız İzci Örgütü Derneği Başkanı Esen Bahadır ve beraberindeki üyeleri kabul etti.

Kabulde söz alan Kız İzci Örgütü Başkanı Esen Bahadır, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bahadır, 22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü’nü, izcilerin saygı, sevgi, iyilik, teşekkür, dostluk ve vefa gibi değerleri hatırladıkları ve yaşama geçirdikleri önemli bir gün olarak nitelendirirken, “Bizim için her bir bireyin eğitilmesi çok önemlidir. Biz dernek olarak çocuklarımızın sosyal, bedensel ve hayata dair becerilerini geliştirip, akademik başarılarını desteklemek için çalışıyoruz.” dedi.

Bu bağlamda, Bakan Çavuşoğlu’nun kendilerine büyük destek verdiğini belirten Bahadır, devam eden iş birliğinin önemine vurgu yaparak, verilen destekten ötürü Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında tüm izcilerin 22 Şubat İzci Düşünce Günü’nü kutlayarak, izcilik faaliyetlerinin gençlerin karakter gelişimine, liderlik becerilerinin kazanılmasına ve topluma olan duyarlılıklarının artmasına katkı sağladığına vurgu yaptı.

İnsanların yaşamlarında, akademik başarının tek şart olarak görüldüğünü ve hayatın sadece bir diploma ile sınırlandırıldığı bir yanılgı içerisinde olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, izcilik faaliyetlerinin, doğaya ve orjinal yaşama dönüşü hatırlatması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasının devamında “Bakanlığımızın bünyesinde bulunan İzcilik Birimi ile Derneğin çalışmalarını örtüştürerek, yetiştirdiğimiz nesillerin sağlıklı, zihinsel ve bedensel becerileri gelişmiş ve insani değerleri en üst seviyede taşıyacak şekilde gelişmelerini istiyoruz.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, gelecek nesillerin en donanımlı şekilde yetişmesi için her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Bu alışkanlıkların daha geniş kitlelere yayılması için altyapılarını geliştirmek istediklerini de dile getiren Çavuşoğlu, bugüne kadar izcilik için emek veren ve motive  eden herkesi saygı ve sevgi ile selamladığını belirterek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından, Kız İzci Örgütü Derneği Başkanı Esen Bahadır, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na, dernek tarafından hazırlanan ve temel izcilik bilgilerini içeren “İzci Liderinin Pusulası” isimli kitabı takdim etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu