EğitimKıbrısManşetToplum

Çavuşoğlu: “Sendika, öğretmeni seçim gailesiyle kullanıyor”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü birleşimi tamamlandı. Bir sonraki toplantı 17 Ekim Salı günü yasama öncelikli olmak üzere yasama ve denetim faaliyetleriyle birlikte yapılacak.

Çolakoğlu

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu Genel Kurul’da, “Eğitimde Önceliğimiz Nedir?” konulu güncel konuşma yaptı.

Eğitimdeki sorunların bitmediğini, uzun süre de böyle devam edeceğini ifade eden Çolakoğlu, yeni döneme sorunlardan dolayı tam olarak başlanamadığını belirtti.

Milli eğitim alanında bir bütün olarak hareket etmek gerektiğini kaydeden Çolakoğlu, son dönemde yapılmak istenen her şeyin çatışma kültürü içerisinde yapıldığını, esas sıkıntıyı çekenin ise öğrenciler ve öğretmenler olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, Kıbrıs Türk toplumunun bugünlere taşınmasına önderlik ettiğini kaydeden Çolakoğlu, Kıbrıs Türk halkının öz değerleri ve kültüründen uzaklaşmasının beklenemeyeceğini belirterek, öğretmenlerin, laik ve çağdaş eğitime sahip çıkmasının nedenlerinden birinin bu olduğunu ifade etti.

Okulların eksiklikleri olduğundan bahseden Çolakoğlu, “Gazimağusa’da eğitim alanındaki önceliğimiz nedir?” diye sorarak, önceliğin, kalabalık sınıfların azaltılması, güvenli okul ortamlarının oluşturulması olduğunu söyledi.

Gazimağusa’da İlahiyat Koleji’ne neden ihtiyaç duyulduğunu sorgulayan Şifa Çolakoğlu, hibe olacağı söylenen okul konusunda ev sahibinin söz hakkı olup, olmadığını sordu. “Kendimizi aciz, çaresiz hissediyoruz” diyen Çolakoğlu, “Bizim öncelikli ihtiyacımız Mağusa’da İlahiyat Koleji değildir” şeklinde konuştu.

Gazimağusa TMK’ya kapalı spor salonu yapılacağı sözünün verildiğini dile getiren Çolakoğlu, kapalı spor salonu sözüne ne olduğunu sordu. Gazimağusa’da okullardaki sınıf sayılarına dikkat çeken Çolakoğlu, önceliklerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Kamuda görevini yapmayan her kişinin kendi nazarında itibarsız olduğunu dile getiren Çolakoğlu, öğretmenlerin, laik ve çağdaş eğitimi savunduğunu söylemesinin bir nedeni olduğunu ifade etti.

Çolakoğlu, “Bu sese daha fazla kulak verin ve gereğini yapın” çağrısında bulundu.

 

Çavuşoğlu

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise Çolakoğlu’na yanıt verdi. “Bu ülkede laik ve Atatürkçü olan sadece öğretmenler değildir” diyen Çavuşoğlu, kendisinin de laik ve Atatürkçü olduğunu vurgulayarak, bunun dışında faaliyeti ve çalışması olamayacağını kaydetti. Eğitim sisteminin de Atatürkçü ve laik olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, ilk İlahiyat Koleji’ni Özkan Yorgancıoğlu’nun açtığını hatırlattı.

Geleceğin öğretmenle birlikte şekillendirilebileceğini her zaman söylediğini dile getiren Çavuşoğlu, öğretmenleri yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağını söyledi. Öğretmenlerin yanında durduğunu kamuoyunun da bildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Öğretmene büyük saygı duymaya devam edeceğim” dedi.

“Bazı kişiler bu konularda iyi rant elde ediyor” diyen Çavuşoğlu, sendikanın, öğretmeni seçim gailesiyle kullandığını savundu.

Öğretmenler Yasası’nda yapılan değişikliğe de değinen Bakan Çavuşoğlu, sendikalar tarafından yasada karşı olunan maddenin söylenmediğini ifade ederek, asıl meselenin tam gün eğitimle ilgili kararlı duruşa karşı olduğunu söyledi.

“Kapalı otobüs durağı yok” eleştirisine de cevap veren Çavuşoğlu, “Ben bir tane otobüs durağı sökmedim” dedi. Bakan Çavuşoğlu, kalabalık sınıf sayısını azaltmak için prefabrik sınıflar yaptıklarını, altyapıda tasarruf düşüncesinde olmadıklarını vurguladı.

Sunat Atun’un İlahiyat Koleji yapılacak araziyi 3 yıl önce hibe ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin de buraya İlahiyat Koleji yapacağını kaydetti.

“Herkes bizim samimiyetimize inansın” diyen Çavuşoğlu, eğitimde uluslararası standartlara ulaşmadıklarını ancak bunun için yola çıktıklarını söyledi. Mağusa TMK’ya kapalı spor salonu yapılacağı sözü verdiklerini kabul eden Çavuşoğlu, “Verilen sözü hükümet yeni kolejde tutacak” dedi. Bakan Çavuşoğlu, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile birlikte spor kompleksi yapmayı düşündüklerini de belirtti.

Namık Kemal Lisesi’nin İlahiyat Koleji’ne döneceğinin doğru olmadığını da açıklayan Çavuşoğlu, Namık Kemal Lisesi binasında dokunun korunacağını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, “Atatürkçü ve laik bir toplumun ferdiyiz bundan da tavizimiz yoktur… İlahiyat Koleji’nin açılması laiklikten, Atatürkçülükten vazgeçtik anlamına gelmez” dedi.

Bir soru üzerine Çavuşoğlu, eşinin hâlâ sendika üyesi olduğunu ifade ederek, sendika düşmanı olmadığını, sendikacılığı desteklediğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, KTOEÖS’ün tutumunun yanlış olduğunu belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu