KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Yeter ki Rum tarafı ve Yunanistan da samimi olsun

Bir taraftan haklarını savunmada kararlı olduklarını diğer taraftan uluslararası hukuk çerçevesinde iş birliğine açık ve samimi olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Yeter ki Rum tarafı ve Yunanistan da samimi olsun” vurgusu yaptı

Bir taraftan haklarını savunmada kararlı olduklarını diğer taraftan uluslararası hukuk çerçevesinde iş birliğine açık ve samimi olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Yeter ki Rum tarafı ve Yunanistan da samimi olsun” vurgusu yaptı

GERGİNLİKTEN DEĞİL, İŞBİRLİĞİNDEN YANAYIZ

Patlak: “Müzakere eşitler arasında olur yoksa herhangi bir anlamı da olmaz, bir sonuç getirmez. Aksini zaten 54 yılda tecrübe ettik”

TATAR: MÜZAKERE SÜRECİ İKİ DEVLET ARASINDA OLMALI… Cumhurbaşkanı Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında, iki tarafın egemen eşitlik ve eşit statüsüne vurgu yaparak, bundan sonraki müzakere sürecinin iki devlet arasında olması gerektiğine dikkat çektiler. Cumhurbaşkanı Tatar, Rum liderin Kıbrıs Türkünün egemenlik haklarının ihlalini amaçladığı güven yaratıcı önerilerini kabul etmenin mümkün olmadığına işaret ederek, Türk tarafının iki devletin işbirliğini öngören önerileri yakın zamanda sunacağını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: MARAŞ KKTC TOPRAĞIDIR… TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni müzakerelerin başlaması için ve başarılı olması için Kıbrıs Türkünün egemen eşitliği ve eşit statüsünün tescil edilmesi gerektiğini kaydetti. Çavuşoğlu, “Müzakere olacaksa, 2 toplum değil, 2 devlet arasında olacak” dedi. Rum liderin sunduğu önerilerin yeni olmadığını ve amacın müzakere sürecini sulandırmak olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Türk tarafı önümüzdeki günlerde işbirliği önerileri sunacak. Rumlar samimiyse bunu dikkate alırlar” şeklinde devam etti. Maraş ile ilgili gelişmelere de değinen Çavuşoğlu, Maraş’ın KKTC toprağı olduğunu ve açılım çerçevesinde atılan adımların uluslararası hukuka aykırı olmadığını belirtti.

“BEYHUDE ÇABALAR İÇİNDE OLMAYIN”… “Rum tarafı beyhude çabalar içinde olmasın”… “Rum tarafı beyhude çabalar içinde olmasın” diyen Çavuşoğlu, “BM ve AB nezdinde gereksiz propagandalarla oraların gündemini de meşgul etmesin. Önümüzde iş birliği fırsatları var bu iş birliği fırsatlarını değerlendirsin” şeklinde konuştu. Rum tarafının, Maraş’ta plaja konulan şezlong veya buna benzer küçük adımların, uluslararası güvenliğe bir tehdit oluşturduğunu savunarak, komik duruma düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Üzülüyoruz… Gerçek argümanlarla çıksınlar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu