GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Çavuşoğlu’na konteynerden makam!

Öğretmenler, Meclis ve Bakanlık önünde Nazım Çavuşoğlu'nu istifaya davet ederken, bakanlık önüne temsili ‘çamura batmış’ konteyner makam yerleştirerek makamın açılışını yaptı

Öğretmenler, Meclis ve Bakanlık önünde Nazım Çavuşoğlu’nu istifaya davet ederken, bakanlık önüne temsili ‘çamura batmış’ konteyner makam yerleştirerek makamın açılışını yaptı.

DÜDÜKLÜ, HUNİLİ, KONTEYNERLİ EYLEM
Düdükleri ve başlarına taktıkları huni ve koruyucu kasklarıyla Meclis önüne giden öğretmenler, “Lâik ve Demokratik Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz”, “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız”, “Eğitime ve Öğretmene Yapılan Saldırılara Asla İzin Vermeyeceğiz” pankartları taşıdı, konuşmalarıyla hükümet politikalarını eleştirdi, düdükle protesto etti.

BAKANLIK ÖNÜNE MAKAM AÇILIŞI
Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden eylemciler buraya temsili konteyner “makam odası” getirerek üzerini de Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun resimleriyle süsledi. Daha sonra konteyner önüne toprak ve suyla çamur yapan öğretmenler “çamur içinde kalmış konteyner” makamının açılışını yapması için Çavuşoğlu’na çağrıda bulundu. Eylemciler Bakanlık önünde “Yobaz Bakan İstemiyoruz”, “Öğretmen Düşmanı Bakan İstemiyoruz”, “Öğretmen Ücretli Köle Değildir” sloganları attı, düdük ve sloganlarla Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nu protesto etti ve istifaya çağırdı.

EYLEM: BU DÜZENE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, “halkın fakirleştiği, rüşvet, yolsuzluk, peşkeş ve yüzsüzlüğün tavan yaptığı bir dönemde kitap içerikleriyle, Kur’an kurslarıyla, tarikatlarla ideolojik dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini” ve bu mevcut düzenle mücadele edeceklerini kaydetti.

ARABACIOĞLU: TOPLUM MÜHENDİSLİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ
Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi velileri adına Melek Arabacıoğlu, velilerin öğretmenin yanında olduğunu, toplum mühendisliğini kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini vurgulayarak, “tam gün” adı altında yapılan dayatmanın sadece öğretmenin değil, velilerin de sabrını taşırdığını ifade etti.

MAVİŞ: MAKAMDA GÜNLERİ SAYILI
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun makamındaki günlerinin sayılı olduğunu savundu ve Bakan Çavuşoğlu’nu koltuktan indireceklerini söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu