GenelKıbrısManşet

Çaydibi Köyünden Cumhurbaşkanı Tatar’a Çiçek Bamyası

Amasya’nın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve dünya çapında satılan ve özellikle Konya mutfağına giren çiçek bamyasının en çok yetiştirildiği yerlerden biri olan ve halkın bir çok kesimin de geçimini sağladığı çiçek bamyası Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a İyilik Hareketi Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı şair ve yazar Kasım Alper Özdemir tarafından hediye edildi..

Bamyayı ise kendi el emeği ile özel selam ile 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen ve Lefkoşa Boğaz şehitliğine defnedilen şehit asker Lütfi Aras’ın eşi Necla Aras ve oğlu Ömer Aras tarafından özel olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inin Bağımsızlık günü dolayısıyla Anavatan’dan Yavru Vatan’a notuyla gönderildi..

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Özdemir aracılığıyla şehit Lütfi Aras’ın ailesine selamlarını göndererek memnuniyetlerini iletti..

Daha sonra şehitliği ve Amasyalı şehit Lütfi Aras’ın kabrini ziyaret eden Özdemir Kuzey Kıbrıs’a davetleri için Cumhurbaşkanlığı STK İletişim Daire Başkanlığı ve Büyükelçiliğe teşekkür etti..

Özdemir, “Yavru vatanımıza memleketimizin el emeği göz nuru ve vitamin deposu olan çiçek bamyasını çok kıymetli olan ailemizden değerli büyüklerimize hediye verilmesine vesile olmak bizler için de ayrı bir güzellik oldu” dedi..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu