KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Anavatana yapılan her destek, kendi ülkemize yapılmış kadar değerli

KKTC'den Türkiye'ye gidecek olan yangın yardım ekibi yola çıkıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde ülkemizden Türkiye’ye yola çıkacak 21 kişilik ekibi uğurlayan Nazım Çavuşoğlu uğurlarken motivasyon konuşmasını yaptı.

Desteğe ihtiyaç duyulan Anadolu halkı için ilk defa desteğe gidildiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu topraklardaki ormanların ağaçların Türkiye’deki orman ve ağaçlarla aynı değerde olduğunu aktardı.

Yangın ekibimizin burada göstermiş olduğu özverili ve duyarlı çalışmayı orada da göstereceklerinden emin olduğunu vurgulan Çavuşoğlu, “Oraya gidildiğin de bizim ekiplerimiz belki bir köy söndürecek doğal hayat için bir canlı kurtaracak, bir ağaç kurtaracaktık. Her destek kendi ülkemize yapılıyor olacak bu yüzden KKTC halkını onurlandırın” şeklinde konuşarak ekipleri motive etti.

Türkiye’deki yangınlar bittikten sonra ormanların doğaya kazandırılması için de gerekli çalışmaların yapılacağının altını çizen Çavuşoğlu, “Ormanlar için daha sonra gerek fidan çalışmasında gerek ise ormanlar için her türlü destek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu