GenelKıbrısManşet

Çiftçilerden şok eylem

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, iş araçlarıyla şehre indi, yol kapattı...

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, hükümetin, sorunlarının çözümüne yönelik herhangi bir girişim başlatmadığı gerekçesiyle Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yapıyor.

Bakanlığın önü traktörlerle kapatıldı, polis geniş güvenlik önlemi aldı.

İş araçlarının şehre inmesi trafikte aksamalara da neden oldu. Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri saat 12.00’de Başbakan Ersan Saner’le görüşmeye gidecek. Öte yandan, Başbakanlık’taki görüşmeye traktörlerle gitme kararı alındı.

Eylemde Birlik Başkanı Hüseyin Kelle, “Hükümet samimiyetsizlikten uzak davranıyor. Çiftçinin doğrudan gelir desteği 7 ay geçmesine rağmen ödenmemiştir. Başbakana gerçekleştirdiğimiz temaslarda yaptığımız öneriler kapsamında da samimi değillerdir.  Yasalarda güncelleme istiyoruz…” dedi.

“SONUÇ ALMAZSAK BİN ARAÇLA GELİRİZ”

“Hükümet diyalogdan yoksun, Fransa’daki olayları yaşatmasınlar…” ifadelerini kullanan Kelle, Başbakan ile son bir görüşme daha gerçekleştireceklerini vurgulayarak “Sonuç alamazsak, ilerleyen günlerde de tüm köy örgütlerimizle büyük eyleme hazırlanıp bin araçla geleceğiz…” mesajı verdi.

Hibe desteğiyle değil öz kaynaklarıyla tarıma yatırım yaptıklarını kaydeden Hüseyin Kelle, “finansal noktada katkısı olmayan hükümetlerden en azından sürdürülebilir tarım politikası istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu