GenelKıbrısManşet

Çıralı: “Bizdeki unlarla ekmek olmuyor; ülkeye ithal un girmesi lazım ki kalite artsın”

-Mine İçsel

Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, un ithali konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Her fırıncının istediği kalitede un alabilmesi adına un ithalatının önünün açılmasının doğru bir karar olduğunu belirten Çıralı, ülkede üretilen unlardan şikayet etti.

“Ne yufka oluyor ne ekmek”

“Bize sunulan unlardan ne yufka oluyor ne ekmek oluyor, Türkiye’deki ekmekle bizde ki bir mi?” diyen Çıralı, Türkiye’den un ithal edildiği takdirde ülkedeki un kalitesinin de artacağını dile getirdi.

“Kangrenleşen bir durum var”

İthal kararı alınmasında Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun katkısı olduğunu dile getiren Fırıncılar Birliği Başkanı, ülkede kangrenleşen bir durum yaşandığını ve bunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Kesin karar hala yok

“Biz yaşanılan süreci Başbakan’a anlattık, o da anladı sorunu. Başbakan’ın ikna olmasıyla  un ve unlu mamüllerin ithali serbest dendi. Biz un fabrikaları ile aramızda ayrımcılık olmasın diye onlar buğdayda ne fon ödüyorsa bizde unda aynı fonu ödeyelim dedik” diyen Çıralı, toplantının geçtiğimiz Cuma günü yapılmış olmasına rağmen hala konu ile ilgili net karar çıkmadığından yakındı.

“Un fabrikaları kararı duyunca unun fiyatını düşürdü”

İlgili karar sonrası un fabrikalarının un fiyatlarını düşürdüğünü de belirten Çıralı; un fabrikalarının amacının “biz de ucuzlattık Türkiye’den un gelmesine gerek yok” demek olduğunu, Başbakan’ın bu numaralara gelmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Karar alınırsa ekmek ucuzlar”

“Biz iddia ediyoruzki, istediğimiz kalitede un alabilirsek bu ülkeye unlu mamül girmez” diyen Çıralı, un ithalinin önünü açacak kararın alınmasıyla ekmeğin fiyatının da geri çekileceğini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu