KıbrısManşet

“Ceketimizi çıkarıp önlüklerimizi giymeye hazırız”

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin pandemiyle mücadeleye destek için, tüm gönüllü hekimlere yaptığı seferberlik çağrısıyla birlikte, gözler Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapan vekil hekimlere döndü

GIYNIK ÖZEL – MEYİL AVCAN

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin pandemiyle mücadeleye destek için, tüm gönüllü hekimlere yaptığı destek çağrısıyla birlikte, gözler Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapan vekil hekimlere döndü. Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin pandemiyle mücadeleye destek için, tüm gönüllü hekimlere yaptığı seferberlik çağrısını, GIYNIK Gazetesi’ne değerlendiren vekil hekimler, kendilerine görev düşmesi halinde her zaman hazır olduklarını vurguladı. Vekil hekimler, ceketlerini çıkarıp yeniden beyaz önlüklerini giymeye hazır…

SUCUOĞLU: 11 HEKİMİMİZ TÜM YÜKÜ ÜSTLENDİ VE ARTIK YORULDU. ONLAR DA İNSAN!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Kadın Doğum Uzm. Dr. Faiz Sucuoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin yapmış olduğu çağrının yerinde olduğunu belirterek, daha önce eldeki doktor ile hemşire sayısıyla imkanlar doğrultusunda pandemiyle başa çıkılabilirken, son 1 hafta iç bulaşın artması nedeniyle durumun kontrolden çıktığını, bu sebepten ötürü hekime ihtiyaç olduğunu kaydetti.

“Mart ayından beri özellikle enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanı hekim arkadaşlarımızın sayıları da çok fazla değil, tüm yükü üslendiler ve artık yoruldular. Onlar da insandır” diyen Sucuoğlu, belki 1 hafta öncesine kadar kontrol ederken, toplum olarak şu an yerel bulaşın ve doğal olarak hassasiyetin arttığı bir krizin içinden geçildiğine dikkat çekti.

İNCİRLİ: YARDIM TEKLİFİNİ ÇOKTAN YAPMIŞTIK

CTP Milletvekili ve Nöroloji Uzm. Dr. Sıla Usar İncirli, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin dün hekimlere yapmış olduğu çağrıya sert tepki göstererek, geçtiğimiz aylarda kendilerinin uzattığı yardım elini kendisinin ittiğini ima etti.

Çarpıcı eleştiriler yapan İncirli, Bakan Pilli’nin ‘Mevsimlik İşçi’ statüsünde hemşire istihdamı yaptığını, yasa dışı olmak bir yana ön cephede eğitim vermeden, gerekli yönlendirme ve uyumlama yapmadan insanları riskli görevlerde çalıştırıp, hastalanmalarına neden olduklarını vurguladı.

“Şimdi de çıktınız gönüllü hekim ve hemşireleri bakanlığa çağırıyorsunuz. Hangi organizasyonla, hangi hazırlıkla gönüllüleri çalıştıracaksınız? Siz daha hali hazırda çalışan ekipleri güvenli, organize ve etkin şekilde çalıştıramıyorsunuz, sağlık çalışanlarının dayanma gücünü zorluyorsunuz” diyen İncirli, kendilerinin en başından beri bu sürece katkı vermek için çabaladıklarını ancak buna karşın hükümetin ‘Ne yaptığını bilmez’ bir durumda ülkeyi büyük bir karmaşaya sürüklediğini ifade etti. İncirli, yardım tekliflerinin sadece sözle sınırlı değil, pandemiyle mücadele kapsamında verilecek olan görevlere hazır olduklarını belirten ve görev talep eden 1 Nisan 2020 tarihli dilekçelerinin Bakanlık arşivlerinde ve baki olduğunu hatırlattı.

ROGERS: HER DAİM DESTEĞE HAZIRIM

HP Genel Sekreteri ve Moleküler Genetik Uzmanı Jale Refik Rogers, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin yapmış olduğu tüm sağlıkçıları gönüllü olarak, pandemiyle mücadeleye destek verme çağrısının yerinde bir çağrı olduğunu ifade ederek, “Eminim birçok sağlıkçı arkadaşımız da buna geri dönüş yapacaktır” dedi.

Kendisinin en başından beri destek olmaya çalıştığını ve bundan sonrası için de desteğe hazır olduğunu vurgulayan Rogers, bu çağrının samimi olduğunu söyledi.

Rogers, Mart ayından beri her türlü katkı için bakanlığa gittiğini ve laboratuvarda çalışabileceğini de söylediğini ancak, yedekte olabileceği yanıtı alması üzerine sahaya inmediğini belirtti.

Ayrıca Rogers, şu andan sonra daha planlı ve programlı çalışılırsa daha etkili sonuçlar alınacağına dair inancı olduğunu belirtti.

BEROVA: CEZALAR SONUCU VAKALARIN 20 GÜNDE DÜŞECEK

UBP Milletvekili ve Genel Cerrahi Uzm. Dr. Özdemir Berova, vaka sayısında bir artış gözlemlendiği için Bakan Pilli’nin gönüllü doktor çağrısını yaptığını belirterek, bu artışın geçen hafta Cumartesi başladığını kaydetti.

İstatistiksel olarak artış gözlemlenmesinin esasında bir hafta öncesinin fotoğrafı olduğunu kaydeden Berova, bu hafta alınan önlemlerin ne kadar yeterli olduğunu önümüzdeki günlerdeki vaka sayısı sonucunda göreceklerini belirtti.

Berova, “Bulaş var. Artış var ama günün sonunda entübe hastanın olmaması ve yoğun bakımda hasta yatışı olmaması sevindiricidir. Solunum cihazlarımız da PCR testlerimiz de var” diyerek, Güney Kıbrıs’da vaka patlaması olunca caydırıcı önlemler alınarak salgının kontrol altına alındığını ve KKTC’de de 15-20 gün içerisinde vaka sayısının minimuma ineceği yönünde umudu olduğunu söyledi.

ÇAĞMAN: ŞİMDİ ÇAĞRILSAM GİDERDİM

DP Milletvekili ve Genel Cerrahi Uzm. Dr. Koral Çağman, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin yağmış olduğu gönüllü hekim çağrısının ‘Şov’dan ibaret olduğunu öne sürerek, pandemiyle uğraşan 11 hekim olduğunu ve bu sayının normal koşulda yeterli olduğunu belirtti.

“Böyle bir çağrı sadece şov amaçlı olabilir” diyen Çağman, hiçbir doktorun “Ben yapmam” diyerek, Bakan Pilli’nin çağrısını geri çevirmeyeceğini ifade etti.

Çağman, dışarıda çalışan enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanı olmuş olsaydı, yaptığı çağrının yerinde bir çağrı olmuş olacağını aktardı.

Devlette oldukça fazla doktor olduğunu ve görevlendirilmeleri durumunda zaten reddetme lüksleri olmayacağını kaydeden Çağman, “Şimdi çağrılsam giderdim” dedi.

Öte yandan Çağman, Mart ayında da gönüllü olarak çalışmak için yardım teklifi yaptığını ve tüm gün telefon başında beklediğini fakat kimsenin kendisini aramadığını söyleyerek, “Aradım ulaşamadım, sonra da gerek yok dendi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu