DünyaManşetSpor

Çekim Yasası

Çok çalışan tabiî ki hata yapacak, tıpkı spor dünyamızda da olduğu gibi. İdeal performans durumunu iyileştirmek için bir’şeyler yapmalı. Hâl böyle olunca da ‘ideal performans durumu’ sporcunun tüm kaynak, yetenek ve becerilerini en üst düzeyde performansa yönlendirecektir

Rihanna; Hani şu “Stay” adlı şarkısında Mikky Ekko ile müthiş bir düet yapan Barbados’tan ithal esmer güzeli yengemiz. İlgili şarkının klibinde de o meşhur dövmeleri resmediliyor tek tek. Az buz değil, 14 adet sembol ve yazıyla kendini târif etmeye çalışmış ünlü şarkıcısı. Sağ göğsünden yukarıya doğru çıkan ekranı dondurdum, ben de dondum tabî; “Never a failure, always a lesson” yazıyordu sağ köprücük kemiğinin altında. Türkçe meâli ise; “Hata yoktur, dersler vardır” veya “Hatalardan her zaman ders çıkar”dır. E buna ek olarak da ekstra açılım yapalım; “Hata hiç yok, çıkarılacak ders hep var” da diyebiliriz.

İşte, hayat bu ya; çok çalışan tabiî ki hata yapacak, tıpkı spor dünyamızda da olduğu gibi. İdeal performans durumunu iyileştirmek için bir’şeyler yapmalı. Hâl böyle olunca da ‘ideal performans durumu’ sporcunun tüm kaynak, yetenek ve becerilerini en üst düzeyde performansa yönlendirecektir. Bunun sonucunda da Rihanna’nın dövmesindeki gibi; “Hata hiç yok, çıkarılacak ders hep var” modu devreye girecektir. Bu sayede de ‘kazanan tavır’ sergileyen sporcu tipi ortaya çıkacaktır.

Neyse, “Sır” adlı romanında yazar Rhonda Byrne’nın bahsettiği ‘Çekim Yasası’ vardı ya, durum aynen bu yönde ceryan eder. İlgili sporcuda koşullar ve olaylar her ne durumda olursa olsun savaşmaya hazır bir savaşçı gibidir. Sporcu bu durumda sadece yaptığı işe odaklanır ya, bu süreçteki ‘kazanan tavır stratejileri’ de aynen şu yönde olmalıdır diye düşünüyoruz; Tüm seçimlerinin sorumlulukları sana aittir, unutma… Her zaman bir şampiyon gibi davran ve de örnek insan ol… Yıldız oyuncu olmak tavırlarınla ilgilidir. Skorlarınla değil, unutma… Şöhret olmakla, yıldız olmayı ayır. Yıldızlar karanlıkta ortaya çıkarlar, bil… Kuvvetli bir imaj sergile. Dışardan nasıl algılandığın da önemlidir… Düşüncelerini kontrol et ki, onlar seni kontrol etmesin… Her zaman olumlu düşün ki olumlu olsun… Sesin gür çıksın, elini korkak alıştırma… Hedeflerinde inatçı ve ısrarcı ol… Özgüveni alışkanlık haline getir… Gelişmenin sonu yok, unutma… Cesur ol. Cesaret korkuya rağmen bir’şeyler yapmaktır… Bilgelik en önemli hazinendir, onu kullan… Başarı kişisel bir tercihtir ve de bir yolculuk, unutma… Kazanmak beyinde başlar, bunu da unutma… Her şey bir adımla başlamıştı, hatırla… Tepkilerini çok iyi seç… Yaşamında denge yarat… Kendini ve çevreni iyi hissettirecek davranışlar kazan. Çevreni her zaman yücelt… Sinirli anlarında kararlarını ertele ve derin bir nefes alıp rahatla… Acilen karar vermek zorunda değilsin. Sorunun üzerine bir gece yat uyu… Mâzaret asla yok. Daha iyi yapılacak işler var. Liderlik etmede iddialı ol. Bu süreçte sadece bilgine ve cesaretine güven… Unutma, herkes onur ve insan hakları açısından eşittir… Herkese hakkını ver… Çevrene saygı duy ve onları ihmâl etme, zira sen artık bir yıldız adayısın, tıpkı Çekim Yasası’nda olduğu gibi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu