KıbrısManşet

Çeler: Cumhurbaşkanı demeye dilimiz varmıyor, her yerde bizi kötülüyorlar

Muhalefetin desteğiyle toplantı yeter sayısına ulaşan Cumhuriyet Meclisi nisabın sağlanmasıyla yeni yasama yılının ilk toplantısını denetim gündemiyle bugün toplandı.

Koral Çağman’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinden istifası ve yeniden aynı göreve atanması tezkeresi, Bertan Zaroğlu’nun YDP’den istifa etme tezkeresi okundu.
Ardından TDP Milletvekili Zeki Çeler, ”Koltuk Uğruna Ülkeye Verdiğiniz Zarar” başlıklı güncel konuşmasını yapmak üzere meclis kürsüsüne çıktı.
Hükümetin UBP Kuruluş yıl dönümü nedeniyle katılmadığı mecliste hükümete seslenen Çeler, “Hükümet kanadının toplumla bağının koptuğu ortadadır. Anayasayı yerle bir etmeleri kendi çıkarttığı kuralları denetlemediği ve kendi çıkarları için yaptıklarıyla anılmakta. Toplumun beklentisi bu değil. Kendisi daha fazla efor harcamalı. Pandemi ekonomik açlık ve sefalete sürüklenirken daha fazla iş yapmaları ve eksikleri gidermeleri gerekirken kendileri durmadan kaos yaratmaya devam ediyorlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye gezilerinde Kıbrıs Türkü’nün itibarını zedelediğini savunan Çeler, Tatar için şunları söyledi, “Cumhurbaşkanı demeye dilimiz varmıyor, her yerde bizi kötülüyorlar. Gofa gelerek Kıbrıs Türk toplumunu yerden yere vuran bir Cumhurbaşkanı var. İki alkış alacak diye kendi insanını aşağılayan bir cumhurbaşkanı var.”

UBP Kurultaylarının her zaman ülkede büyük olay olduğunu ama bu dönemde memleketin çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini savunan Çeler, “UBP Kurultay’ı gündem olmaya devam ediyor. Bu toplumun varlığı ve yaşananları göz önünde bulundurduğumuzda memlekete verdiği zarar çok ciddidir” dedi.

Sağlık alanında uygulamaya konulan Adapass sistemi hakkında eleştirilerde bulunan Zeki Çeler, denetimin olmadığını ifade ederek pandemi kurallarına da uyan bir kaç iş yeri olduğuna dikkat çekti. Çeler, “Dün akşam girdiğim süpermarkette maske takan yok, kurallara uyan da yok.  Dezenfektan yok, düzen yok. Soru, sorgu, maske ve denetleyen yok” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasının devamında da hükümeti eleştiren Çeler, 2021 yılının turizmini kaybetmeyeli derken kış geldi” diyerek gelen turistlerin kapıdan geri çevrildiğini ve üstüne sürekli zam yapıldığına dikkat çekerek, “Biz topluma eşitsizlik göstermedik. Kimseye sen o partilisin sen bu partilisin demeden eşit adil davrandık. Kendi öz eleştirimizi yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Kendinizin çıkarttığı kurallara dahi denetim getiremediniz kendinizi bizle kıyaslamayın bırakın kıyaslamayı toplum yapsın” dedi.

Hükümeti halkın sesine kulak vermeye davet eden Çeler, “Görün artık sefaleti, fakrliği, çocuklarını okula gönderirken üniforma alamayan insanları ve nasıl borçlandıklarını. Sizlere hep öneriler sunduk hiç birini uygulamaya koymadınız, bir tek Kurultay gailesi ile hareket edip bizleri suçlamaya çalışıyorsunuz silkelenip kendinize gelin toplumun bir günü daha kalmadı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu